Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

13 namirnica koje možete dati svojem psu: Banane, jaja, batat

Nije dobro pse hraniti samo konzervama ili suhom hranom. U prehranu slobodno možete uvesti jabuke, batat, ananas, jaja ili borovnice koji su puni vitamina i vlakana te će biti lijepa promjena u obrocima

VIDEO

Vaš se pas može osjećati kao član obitelji, ali to ne znači da može jesti istu hranu koju jedu ljudi. Oni imaju drugačiji metabolizam i neke namirnice uopće ne mogu probaviti.

Ovih 13 namirnica im možete slobodno dati: 

1. Jabuke

- sigurne su za pse i pune su vlakana, minerala i vitamina koji pomažu zdravom radu metabolizma. Obavezno prije izvaditi koštice - sadržavaju cijanid koji je u većim količinama otrovan za ljude i pse

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Jaja

- jaja su sigurna hrana za pse ako su u potpunosti skuhana. U slučaju da psu date jaja koja nisu u potpunosti skuhana, to može uzrokovati nedostatak biotina. 

3. Prirodni kikiriki maslac

- Dobar je izvod proteina i vitamina B. Važno je da je u pitanju maslac od kikirikija koji nije soljen.

4. Banane

- bogate su vlaknima i u potpunosti sigurne za pse. Možete im dati par komadića kao poslasticu ili zgnječenu bananu umiješati u njihovu hranu. 

5. Kukuruz

- bitno ga je prije oljuštiti s klipa kako bi se spriječilo eventualno gušenje ili gastrointestinalna opstrukcija. Ne smije se davati preko dvije jušne žlice dnevno.

6. Lubenica

- je sigurna poslastica dok se poslužuje bez kore i sjemenki, piše britanski Insider. Crveni dio lubenice sadrži mnogo vitamina, posebno C vitamina, ali kora i sjemenke mogu predstavljati opasnost od gušenja ako se ne uklone.

7. Svježi ananas

- je sasvim sigurno dati u malim količinama, za poslasticu. To je hranjiva užina koju se treba umjereno davati. Previše ananasa može dovesti do mučnine i proljeva kod pasa.

'Porodiljni' dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici
'Porodiljni' dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici

8. Borovnice

- su zapravo jako zdrave za pse. Budući da imaju malo kalorija, male su veličine i prepune vitamina, borovnice čine zdravu pseću poslasticu. Pune su i mineralima i antioksidansima koji mogu pomoći u borbi protiv bolesti.

9. Domaći kruh

- je u redu dati psu u malim količinama. Kruh ne sadrži nikakvu hranjivu vrijednost, a kruh kupljen u trgovini može sadržavati potencijalno štetne konzervanse pa se treba izbjegavati.

10. Cashew orasi

- su uredu kao mala poslastica. Dobar su izvor kalcija, magnezija i proteina, ali treba pripaziti jer zbog mnogo kalorija mogu dovesti do debljanja psa. Nikako im se ne smiju davati slani cashew orasi. 

11. Sirova tikva

- Bundeva je zapravo zdrav obrok za pse, jer je puna vitamina i hranjivih tvari koje podržavaju cjelokupno zdravlje psa i gubitak težine. Preporučuje se posluživanje sirove, izmiksane tikve psima kao posebnu poslasticu.

12. Puretina

- visoki udio masti u koži može uzrokovati pankreatitis kod pasa, a kosti mogu dovesti do opstrukcije gastrointestinalnog trakta. Međutim, griz ili dva nesoljene puretine je u redu i za mačke i za pse.

13. Batat

- Batat se može dati psima sirovi ili kuhani. Pun je vitamina i vlakana, samo pripazite da nije soljen ili začinjen. 

NAJBOLJI HOROSKOPSKI PAROVI: Ovi znakovi si savršeno pašu u vezi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru