To je to što me zanima!

Morske kornjače su jako važne za naš ekosustav zato ih spasite

Velika prijetnja su im plastične slamke koje nekad završe u oceanu, ali i plastične vrećice koje nerijetko progutaju. Najveća prijetnja morskim kornjačama je i interakcija s ljudima
Vidi originalni članak

Bez kornjača naš ekosustav nikako ne bi funkcionirao i zato ih treba čuvati, poruka je današnjeg dana. Pokrenuo ga je američki savez za spašavanje kornjača 1990. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Velika prijetnja su im plastične slamke koje nekad završe u oceanu, ali i plastične vrećice koje nerijetko progutaju. Najveća prijetnja morskim kornjačama je i interakcija s ljudima. Iako su sve vrste morskih kornjača zaštićene još uvijek se suočavaju sa slučajnim ulovom u ribolovne alate. Procjenjuje se da se pridnenim koćama u Jadranskom moru svake godine ulovi preko 5000 morskih kornjača. Mogu se zaplesti i u ribarske mreže.

ODLIČAN TRIK Stare bijele tenisice ponovno mogu biti kao nove: Evo kako

Zbog toga od danas, počnite razmišljati što i gdje bacate, jer to šteti i životinjama koje od nebrige ljudi mogu i uginuti. Počistite plažu ili obližnji park, učinit ćete dobro djelo. Ako ste ribar, relativno jeftine promjene u tehnikama ribolova, kao što su nešto veće i oblije udice, kraće vrijeme ostavljanja mreža u moru mogu dramatično smanjiti stopu smrtnosti kornjača.

EKO SAVJET Ne bacajte stare tepihe: Od starog napravite onaj za ulaz

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare