To je to što me zanima!

Morski specijaliteti: Od kamena iz mora napravite finu juhu, a od volaka i lista kaktusa salatu

Splitski chef Zlatko Marinović kaže kako je more od davnina bilo izvor hrane, a namirnice iz mora hranjive su i prepune minerala. U samo jednoj šetnji uz rivu može se pronaći najmanje pet različitih obroka
Vidi originalni članak

Za nevremena, kad more odlomi komad kakve podvodne stijene i navalja je do plićaka, pa ako je još obrasla raslinjem i šupljikava, a nastanjuju je priljepci, pužići i ostali sitni morski svijet, dobili ste dobar materijal za morsku juhu. Takav kamen se ne ispire nego odmah pristavi u lonac s vodom, da otpusti pravi miris i okus mora. U kamenu znaju živjeti pužići, na njemu priljepci, dagnje... Znalci kažu da ne smeta ako su u stijeni i kakvi morski kolutićavci, mnogočetinaši, jer je gotovo sve što živi u Jadranu jestivo.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare