To je to što me zanima!

Njegovana kosa bit će lijepa i na temperaturi od -10° Celzija

Pravila njege na hladnoći: Kosu od lomljenja i sušenja treba zaštititi nanošenjem regeneratora pri svakom pranju, koji sprečava stvaranje statičkog elektriciteta
Vidi originalni članak

Prečesto sušenje kose sušilom oštećuje vlasi, i to osobito tijekom hladnijeg vremena, no ako se već morate koristiti njime, namjestite ga tako da puše umjereno topao zrak. Prečesto pranje također škodi kosi, posebice vrlo toplom vodom, kao i njezino ravnanje električnim uređajima ili kovrčanje vrućim uvijačima.

Ako je perete u mlakoj vodi, bit će sjajnija i zdravija. No na hladan zrak ne izlazite dok se nije sasvim osušila jer bi se inače zbog niskih temperatura vlasi mogle smrznuti i pucati. Također, za hladnijih dana nakon šamponiranja obvezno nanesite regenerator jer će hidratizirati kosu te čuvati od sušenja i lomljenja. Regenerator pomaže i kod statičkog elektriciteta, a dovoljno ga je malo nanijeti na četku i vlasi više neće nezgodno stršati na sve strane.

Kosu će zaštititi i kapa ili šešir, no pripazite da pokrivala za glavu nisu preuska jer će usporiti cirkulaciju tjemena i pojačati lučenje masnoća. Redovito češljanje, osobito prije spavanja, također štiti kosu od oštećenja.

Shake od banane, jaja i meda, ali za kosu

Izmiksajte bananu, jaje, tri žlice meda, tri žlice mlijeka i pet žlica maslinova ulja. Smjesu ravnomjerno nanesite na kosu i ostavite 15-20 minuta. Zatim je operite šamponom pa stavite regenerator i ponovno isperite hladnom vodom.

Med u narančinu soku za sjaj u kosi

Iscijedite naranču, a u sok stavite žlicu meda te pet-sedam kapi ulja sandalovine. Razrijedite vodom i nanesite na kosu pa isperite blagim šamponom. Možete i u litru vode dodati žlicu meda pa time oprati kosu, a onda šamponom.

Oprezno s regeneratorom:  Ako vam se kosa jako masti, stavljajte ga nakon svakoga drugog pranja, i to samo na vrhove

Šišanje čuva kosu:  Redovito podrezivanje vrhova, najmanje centimetar na mjesec, zaštitit će kosu od pucanja

Idi na 24sata