To je to što me zanima!

Možete li ovo? Kinezi ovako mjere fleksibilnost svog tijela

Internetski fitness - Hit dosezanjem poprsja i pupka odostraga Kineskinje testiraju svoju gipkost, a treneri kažu da je ključ uspjeha u dužini ruku i mršavosti...
Vidi originalni članak

Nakon što su proljetos mlade Kineskinje pozom “obrnute molitve” iz joge dokazivale elastičnost, fleksibilnost i gipkost svojih tijela držeći pametne mobitele među dlanovima ruku, ali iza leđa te to objavljivale na svojim profilima na društvenoj mreži Weibo, popularnoj kineskoj verziji Twittera, za pozom je doslovno poludio cijeli svijet.

Taj je položaj dobar za otvaranje cijelog prednjeg dijela tijela: otvara se područje srca, istežu se mišići ramena i područje abdomena te se time stvara prostor da se i dah produbi. Osim toga, ova pozicija pomaže jačanju podlaktica i poboljšava držanje. Kako napredujemo, sklopljeni će dlanovi biti sve više, dok naposljetku ne dođu u prostor između lopatica te će tu vršiti laganu masažu, a to pridonosi opuštanju, kaže Diana Martinaj iz Shanti yoga studija. 

weibo.com

A nakon ovog položaja ljetos su, točnije od lipnja, nastavile “nadmetanje u gipkosti” provlačeći ruku iza leđa kako bi s druge strane dohvatile svoj pupak. Taj hit je već prvog dana na Weibo postavilo 130 milijuna Kineskinja. Sad je izazov postavljen na višu razinu, a sve samo kako bi se dokazalo koliko je netko fleksibilan i mršav. 

Naime, novom pozom, također rukom iza leđa, mlade izvođačice pokušavaju dohvatiti, ne više svoj pupak, nego poprsje, u čemu i uspijevaju. Međutim, svjetski poznati treneri smatraju kako za uspjeh izazova nije presudna fleksibilnost. Isto mišljenje dijeli i trenerica Anamarija Jagodić Rukavina te kaže kako položaji nemaju previše veze s elastičnošću. 

weibo.com

- Njih mogu napraviti samo izrazito mršave žene, ekstra uskog struka i dugih ruku, a ovome mogu povjerovati samo mladi koji previše vremena provode na društvenim mrežama jer su poze anatomski gotovo nemoguće za izvođenje - zaključuje.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Almighty 06.12.2015.

    Ja sam jednom zbog tog zahvata od jedne hmmm...plavuše dobio šamarčinu za uspomenu i dugo sjećanje.

  • sah mat 33 05.12.2015.

    uf sto su zgodne ove kineskinje...

  • mily 05.12.2015.

    prva i druga vježba sa slike, bez ikakvih problema, Treća...eee, nema šanse:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare