To je to što me zanima!

Muškarce živciraju reklame sa savršenim muškim modelima

Stilizirani modeli poput Davida Beckhama i drugih zgodnih sportaša u oglasima odbijaju muškarce, koji smatraju da su oni iskrivljena slika muževnog
Vidi originalni članak

Muškarci koji se uspoređuju s muževnim ili tipično muškim stereotipima mišićavih, obrijanih, mirišljavih i nadmoćnih pripadnika njihova spola u reklamama takve bi oglase najradije ukinuli, otkriva studija Sveučilišta Chicago.

- Dok reklame koje žene prikazuju kao seksualne objekte, promoviraju zabavu i promiskuitet muškarci smatraju prihvatljivima, velik broj njih one oglase koje muškarce stavlja u prvi plan doživljava kao iskrivljenu sliku muževnosti te ih odbijaju - rekao je voditelj studije, Cele Otnes. On i njegov tim znanstvenika su u studiji promatrali utjecaj reklama s muškarcima u glavnoj ulozi koji njih predstavljaju kao seksualne objekte.

Objašnjava kako je negativan utjecaj reklama na doživljaj žena dobro istražen, o tome kako ih doživljavaju muškarci malo se zna. Kod promatranja reklame Davida Beckhama, muški ispitanici u studiji su izrazili sumnju, ravnodušnost i izbjegavanje gledanja takvih reklama, piše Daily Mail.

- Ljudi izgrađuju svojevrsne obrambene mehanizme dok gledaju oglase. Ako ih takav ideal muževnosti ugrožava ili im se općenito ne sviđa, pomislit će kako ne žele biti taj muškarac i proizvod koji se reklamira neće ih privući - naglašava profesor Othes.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • MALA RAJA 05.08.2012.

    .. da tim maco muškarcinama sa reklama daš šarafciger i papagajke u ruke.......mislili bi da je to nešto za jesti.... Pa zar na to da budem ljubomoran!???????????? Smješno

  • vali30 04.08.2012.

    ali muški na reklamama još i imaju veze sa stvarnim dečkima, dok žene, ma i koliko savršene bile u fotošopu ih ispeglaju tako da izgledaju nacrtano... nema veze sa stvarnošću, kolika je to frustracija za stvarne, žive žene...?!?! ja bome ne bih voljela gledati ćelavce sa pivskom škembom da reklamiraju donji veš ili neko pivo... kao što nitko ne bi volio gledati delju žensku punu celulita s malim sisama i borama na licu da reklamira...bilo šta... so guys priviknite se, pravila su ista za sve

  • alladin_1 04.08.2012.

    gle, something.....ja vježbam godinama, i to nije nikakav trud nego jednostavno takav NAČIN ŽIVOTA. kako neki idu na pivu ja idem na vježbanje, kako neki gledaju šeherezade ja idem na vježbanje, nekome je hobi skupljanje maraka, chatanje na Face-u, blebetanje preko moba, meni je hobi - vježbanje i budući je to tako godinama onda zaista to nije nikakav trud niti najmanji napor. A ja nisam jedini, svi moji frendovi i frendice izgledaju fenomenalno jer tako godinama žive. Paze na prehranu, aktivno žive i - vježbaju. No big deal. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare