To je to što me zanima!

Muškarci će se lakše 'otvoriti' prijatelju nego svojoj djevojci

U odnosu na romantičnu vezu sa partnericom, muškarci su više emocionalno zadovoljniji i stabilniji u muškom prijateljstvu te će svoje probleme prvo reći prijatelju pa djevojci
Vidi originalni članak

Pitate li se zašto je vaš partner uvijek sa svojim prijateljem i zašto se vaš partner uvijek otvara prvo prijatelju pa tek vama? Nije problem u vama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedno od najpoznatijih muških prijateljstva dopire iz Hollywooda, a to je prijateljstvo Matta Damona i Bena Afflecka. Znaju se već 35 godina, a prijatelji su još od djetinjstva. 

Čini se kako muškarci u takvom odnosu održavaju emocionalnu stabilnost i bolje rješavaju sukobe u usporedbi s odnosom kojeg dijele sa svojom djevojkom. Muškarci koji su sudjelovali u istraživanju naveli su kako im se muškom prijatelju lakše otvoriti i izraziti osjećaje, nego partnerici. Jedan od razloga je taj što se osjećaju manje osuđenima i što im prijatelj lakše oprašta. 

NAJČVRŠĆI ODNOSI Prijatelji pa ljubavnici - takve veze češće opstaju od drugih

Otvaranje i izražavanje osjećaja muškom prijatelju prije nego svojoj romantičnoj partnerici može utjecati na njihovo donošenje odluka. Na primjer, kao cimera radije bi imali svog prijatelja nego što bi se uselili sa svojom djevojkom i prešli u sljedeću fazu svoje veze.

JEDNOM SE ŽIVI Bogatstvo ne donose novac i slava nego - ljubav i prijatelji

S jedne strane, muška prijateljstva su dobra iz razloga što tako razvijaju bolji osjećaj za emocije, ali s druge strane, njihova povezanost s drugim muškarcem može stvarati osjećaj nesigurnosti kod partnerice. Partnerica se tada osjeća zapostavljeno jer njen partner svoje osobne probleme možda češće dijeli sa prijateljem nego s njom ili će svoje probleme prvo podijeliti s prijateljem koji će ga savjetovati i tek onda će zatražit savjet od svoje djevojke, a to može dovesti do problema u romantičnoj vezi.

 POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA'  S IVANOM ŠARIĆEM: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bljah 02.02.2020.

    Takvi koji su si obično jako bliski i dobri s kompićima uglavnom tretiraju žene kao potrošnu robu.. Treba to na vrijeme detektirati i maknut se od takvih..

  • Bljah 02.02.2020.

    Ovisi, kako koji, isto tako i kod žena, ako nemaš iskrenu prijateljicu, prije ćeš se povjeriti partneru..

  • Mthesecond 31.01.2020.

    Isto je i s zenama :)) Hocu reci,prijatelj,prijateljica imaju prednost :)) Decko,momcic obicno nista ne zna,zadnji sazna 😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare