To je to što me zanima!

Muškarci će više vjerovati u Boga ako se redovito seksaju

Hormon ljubavi utječe na muškarce na način koji do sad nisu mogli ni zamisliti. Kada su im ga dali umjetno, njihova religioznost i osjećaj zajedništva značajno je porasla
Vidi originalni članak

Seks oslobađa hormon oksitocin, koji ne samo da potiče zbližavanje i altruizam već i religioznost, otkrilo je novo istraživanje sa Sveučilišta Duke u Sjevernoj Carolini. To se posebno odnosi na muškarce, piše Daily Mail.  

Ovaj hormon prirodno se otpušta tijekom poroda, tijekom seksa i dojenja. Također se daje kao medikament i tijekom poroda u obliku dripa. No u ovoj studiji davali su muškarcima oksitocin. Ispostavilo se da se njihova duhovnost pojačala nakon njegova uzimanja, a to je trajalo oko tjedan dana. 

Oksitocin općenito pojačava pozitivne emocije kao zadivljenost, zahvalnost, nadu, inspiraciju, ljubav i smirenost. Jednom dijelu muškaraca u ovom istraživanju dali su placebo, a drugima oksitocin. Oni koji su ga doista uzimali rekli su da je duhovnost važan dio njihova života, s tim da nisu svi prethodno rekli da su vjernici. Također, izrazili su i veće zajedništvo s drugima. 

Žene prirodo proizvode više oksitocina nego muškarci, a u svakom slučaju ovaj hormon doista utječe na našu percepciju svijeta i ono u što mi vjerujemo - objasnila je voditeljica studije Patty Van Cappellen. 

Idi na 24sata

Komentari 196

  • Mél.C.B.🌼 27.09.2016.

    ahaa,..to su oni koji vicu u onim slatkim, najsladjim zavrsnim trenucima: Ooo Bozeee, ili Oh Mon Dieu, ili Ohh My God!!!! Ahaa sve jasno,.. :D

  • Plavusa 13 Pink G 27.09.2016.

    Sekund prije orgazma svi su vjernici.Oooooo mooooj boooozeee!:))

  • black_cat 27.09.2016.

    i stat će svi ratovi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare