To je to što me zanima!

Muškarci izgledaju najzgodnije u bijeloj majici kratkih rukava

Obične pamučne majice bijele boje stvaraju iluziju muževnijeg tijela jer optički proširuju ramena i prsa, a odvlače pažnju s trbuha. Efekt vrijedi i za one 'van forme'
Vidi originalni članak

Zaboravite skupu dizajnersku odjeću, jer ćete u pamučnoj bijeloj majici kratkih rukava biti zgodniji pripadnicama nježnijeg spola, savjetuju psiholozi sa Sveučilišta Nottingham. Oni su otkrili da obične bijele majice kreiraju iluziju muževnog tijela naglašavajući tzv. oblik obrnutog trokuta od struka prema ramenima.

Prema studiji na ženama u dobi od 18 do 25 godina, muškarci u bijelim majicama u prosjeku su ocijenjeni oko 12 posto privlačniji nego u bilo kojoj drugoj odjeći. Najveće poboljšanje izgleda žene su ocijenile kod muškaraca koji su bili najmanje fit, a istraživači vjeruju kako je to rezultat optičke varke bijele majice.

- Najpoželjniji oblik muškog tijela je onaj u kojem su ramena oko 20 posto šira od struka. Bijele majice prividno šire prsa i ramena te odvlače pažnju s trbuha, što osobito koristi onim popunjenima u tom dijelu - rekao je voditelj studije, dr. Andrew Dunn.

Dodaje kako je taj efekt bio primjetan i kod muškaraca čiji je opseg struka jednak onom ramena, a obična bijela majica naglašava oblik ljudskog tijela, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • podravlje1 28.06.2013.

    ovaj na slici isti ja. Samo ja nemam tako mali stomačić ali sam zato niži od njega :))

  • Mima Šiš 27.06.2013.

    Si ti vidio lukavštine,meni moj u bijeloj majci na baušteli onako prljav, znojan, s pivskom trbušinom nikak ne izgleda privlačan...

  • Stella81 26.06.2013.

    a zato je moj stalno u tom izdanju za po doma :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare