To je to što me zanima!

Usne, pogotovo crvene, jačem spolu su najzamamnije na ženi

Usne najviše plijene poglede muškaraca, a i najtanje usnice postat će znatno privlačnije ako se našminkaju crvenim ili ružičastim ružem, pokazalo je istraživanje
Vidi originalni članak

U prvih 10 sekundi susreta sa ženom, prosječan će muškarac više od polovice tog vremena provesti promatrajući njene usne. Prema tome, zavodljivo treptanje ili uvijanje kose oko prsta nema ni približan učinak na muškarca kao privlačne usne, pogotovo one našminkane crvenim ružem, rezultat je studije Sveučilišta u Manchesteru. Ako su usnice bile našminkane ružičastim ružem tada bi muškarac pogled na usnama zadržao 6.7 sekundi, dok bi crveni ruž plijenio pažnju punih 7.3 sekunde. Dok bi promatrali lice žene s ružem na usnama, u prosjeku bi proveli 0.95 sekundi gledajući oči te 0.85 sekundi promatrajući kosu.

Ako žene nisu našminkale usne, muškarci bi ih promatrali tek oko 2.2 sekunde te se zatim posvetili proučavanju očiju 2.92 sekunde i nosa 2.77 sekundi. Puna usne su najprivlačnija forma usana, no čak su i najtanje usnice postale privlačnije za 40 posto nakon nanošenja šminke.

- Usnice su najsenzualniji dio ženskog tijela i imaju ključnu ulogu u seksualnoj privlačnost i- zaključio je voditelj studije dr. Geoff Beattie.

Tradicija bojanja usana stara je 5000 godina i potječe iz drevne Mezopotamije, a u doba faraonskog Egipta čak su i muškarci šminkali usta. 

Koliko su atraktivne i našminkane usnice važne za ljepotu znaju zvijezde šoubiznisa, a vlasnicama najprivlačnijih usnica proglašene su:
1. Angelina Jolie
2. Scarlett Johanson
3. Cheryl Cole
4. Jessica Alba
5. Beyonce Knowles
6. Halle Berry
7. Megan Fox
8. Eva Mendes
9. Kimberly Walsh
10. Nicole Scherzinger

Idi na 24sata

Komentari 15

  • lucarelli 28.11.2010.

    To nije istina...ja sam muškarac i ne volim žarko crveno našminkane usne i pretjerano našminkane cure općenito. Zapravo ta žarko crvena mi daje "moulin rouge" dojam na ženi. Više volim smirujuće lijepe boje koje naglašavaju eleganciju i stil, a ne svi-me-gledajte-baš-sam-zgodna look

  • p i j e v a c 27.11.2010.

    A Pamela Andersson.Ja sam inače fasciniran nogama.

  • cobervu 26.11.2010.

    1.tijelo 2.osmjeh 3.oci 4.kosa 5.usne to je moj poredak i mislim da je to tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare