To je to što me zanima!

Muškarci seksizam otkrivaju sitnicama kojima pomažu ženi

Pomaganje ženama u odabiru pravog računala, kao i nošenje njihovih vrećica u šopingu su znakovi "neviđenog" seksizma u društvu, tvrde feministički psiholozi
Vidi originalni članak

Muškarci koji otvaraju vrata ženama su krivi za "dobronamjerni" seksizam otkrila je studija feminističkih psihologa Society for the Psychology of Women u SAD-u i Njemačkoj. Pomaganje ženama u odabiru pravog računala, kao i nošenje njihovih vrećica u šopingu također su znakovi "neviđenog" seksizma u društvu, piše Daily Mail.

To znači da čak i muškarci koji izgledaju kao prosvijetljeni nesvjesno svakodnevno počine djela seksizma. Iako nisu svjesne, to također znači da su i žene nesvjesno time pogođene, jer pomažu stvoriti kulturu u kojoj su žene kao ugroženi spol koji treba pomoć muškarca, navodi se u studiji.

"Dobronamjeran" seksizam uključuje čak i romantične izjave muškaraca kako oni ne mogu živjeti bez žena ili one o tome kako ih cijene.

- Žene i muškarci nisu svjesni stupnju seksizma u svojim životima. No, iako oni nisu toga svjesni, svakodnevni seksizam samo pojačava nejednakosti i nepravde - stoji u studiji.


Idi na 24sata

Komentari 16

  • Koino 29.07.2015.

    Ok. Da meni netko pri kupnji laptopa objasni na šta trebam obratit pažnju da mi ne uvale smeće il da ne preplatim nešto što neću moć iskoritit, ja bih bio toj osobi zahvalan neovisno jel muško il žensko. A da mi netko pridrži vrata dok se mučim sa 4 konzumove ili čije već vrećice i 4 kartona jaja pokušavajući se izborit sa vratima bez da ostanem bez vrećica, jaja i prstiju, ja bih pao na koljena i zahvalio njoj ili njemu na činjenici da je iskreno ljudsko biće koje je meni priskočilo u pomoć a ne ignorantni talog koji se prodaje pod ljudskim bićem i pušta me da se patim sa vratima i vrećicama i sa preplaćenim smećem od laptopa.

  • riff 30.06.2011.

    u biti ovi šoping centri,benzinske, kojekakvi dućani, aerodromi, banke, liftovi, sa svojim automatskim vratima se ponašaju vrlo seksistički prema mojoj ženi, a bogami i meni, i ono đubre od trake na aerodromu mi nosi kofere mamicu mu seksističku

  • Živjela cenzura! 18.06.2011.

    Ništa, prekinut ću sa curom. Omalovažava me svojim kuhanjem kave, pripremanjem raznih poslastica. Naviše me omalovažava kad mi navečer sendvič složi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare