To je to što me zanima!

Na dijeti: Pretrpavanje voćem i povrćem neće zavarati glad

Posezanje za voćem i povrćem ili sokovima nakon što osjetite glad nije pametno jer ćete tako "otvoriti" apetit i ukupno unijeti i do 400 kalorija više na dan, izvijestili su
Vidi originalni članak

Režimi prehrane koji se temelje na većem unosu voća i povrća uz mali dodatak proteina i ugljikohidrata dugoročno ne polučuju rezultate, tvrde znanstvenici s američkog Sveučilišta Purdue. 

Oni su otkrili da ljudi koji dan započnu voćem ili voćnim sokom, tijekom obroka unesu i do 100 kalorija više od onih koji to ne čine. Razlog tomu je što jedenje voća ili povrća prije svakog obroka samo otvara apetit i potiče da pojedete još više, piše Daily Mail

Prosječni unos kalorija na dan kod onih koji se pokušavaju zasititi voćem i povrćem na kraju je i do 400 kalorija veći, izvijestili su znanstvenici. Oni su otkrili kako je mnogo pametnije rješenje započeti obrok proteinima poput ribe ili mesa uz dodatak salate.

Teorija kako će vas voće i povrće zasititi do te mjere da ne osjećate glad nije istinita, a to se osobito odnosi pijete li sokove od voća i povrća. Iako nutricionisti savjetuju što češće jesti voće i povrće, ljudska prehrana se ne smije bazirati na njima jer su našem tijelu potrebne konkretne kalorije kako bi ono dobro funkcioniralo.

- Dijete koje se temelje na zdravim navikama poput jedenja voća i povrća mogu zavarati i rezultirati početnim mršavljenjem, no nakon što pregladnite naposljetku ćete pojesti još više glavnog jela. Na početku možda i smršavite, no kilogrami će se brzo vratiti - zaključila je nutricionistica, Barbara Rolls.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • JovanovZivko 09.12.2012.

    Ako želite dijetu posve prirodnim putem bez gladovanje najbolje je pogledali na Web sajtu http://jovanov.net gdje ćete pronaći bezbroj korisne Bakine recepte za Vaše zdravlje i ljepotu koji Vam mogu itekako pomoći.

  • mila 19 06.12.2012.

    zeleni čaj ,namazi na kruhu-marenda...obid:meso,povrće ili riba (svejedno)-BEVANDA OBAVEZNO 1 čaša...večera pica,sendvić,manistra u suvo,..između koja kutija keksa domačica..navečer u krevetu špice..i cili život 55 kila..ni gore ni dole...eto!

  • majkelina 05.12.2012.

    moje mišljenje: voće-skupo? DAAA!!!!! voće zdravo-DA!!! Bojkotiranjem trgovačkih lanaca koji pucaju viosoke, pardon previsoke cijene-u današnjici je postupak izbora!! barem u Zagrebu. lijepo vikendom ili pred kraj radnog vremena svratiti na obližnji plac. natovariti se voćem,povrćem po izboru-skupljim,jeftinijim. itekako se isplati. ja gledam guranje po tim trgovinama kao da nam je to zadnje što ćemo uzeti!!!("besplatno"),i oni fino trljaju ruke i brkove od zarade na našoj gluposti i ne razmišljanju. ALI treba im bojkotirati skupe proizvode. Recimio: kao bombastične najave nevjerojatne akcije npr.kupus nevjerojatnih 1,99kn!!i tako par stvari,a onda meso ili dr.voće,povrće za 5,00kn i više je skušplje nego možeš naći na placu...na kraju nas opelješaju samo tako!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare