To je to što me zanima!

Na ova mjesta baš nikad ne biste trebali nanositi parfem

Kad je riječ o omiljenom mirisu, žena treba biti umjerena i koristiti ga racionalno. Ne valja utopiti sebe i druge u oblaku mirisa jer će to proizvesti suprotan efekt
Vidi originalni članak

Postoji pet mjesta na tijelu na koja baš nikad ne bismo trebali nanositi miris:

Oči

Iako se čini očitim, valja istaknuti kako parfem ne treba nanositi blizu oka. Mirisi s alkoholnom bazom sadrže i do 95 posto etilnog alkohola koji može prouzročiti iritaciju i osjećaj pečenja na osjetljivim mjestima poput očiju, piše Rd.

Kosa

Kosa prirodno upija mirise, pa iako se čini kao dobra ideja štrcnuti malo parfema po uvojcima - nemojte. Alkohol će isušiti kosu. Ako već želite da i vaša frizura ima svoj miris, nanesite parfem na četku za kosu, savjetuje Cosmopolitan, a zatim lagano očetkajte kosu. Na taj je način nećete oštetiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruke

Nanošenje malo parfema na zglob ruke uobičajeni je način parfumiranja, no nikako ne treba u njega utrljati cijelu šaku. Alkohol će isušiti kožu te prouzročiti njezino pucanje, pa čak i krvarenje. Dodatno, ako nakon toga protrljate oči, stvorit ćete još iritacije.

SAVJETI ZA KUPNJU Kako kupiti parfem: Nanesite ga na vrat, ali nikad iza ušiju

Pazuh

Znojnice u pazušnoj regiji mogle bi reagirati u dodiru s parfemom pa ćete osjećati svrbež i pečenje.

Genitalije

Ako nanosite parfem na intimno područje, također možete isušiti kožu, a kod žena mirisi mogu iritirati vaginu zbog čega će ona postati podložnija različitim upalnim procesima. Rezultat može biti svrbež i bol, navodi Insider Health.

Gdje nanositi parfem?

Najbolja mjesta za nanošenje mirisa su točke na kojima osjećate puls na tijelu. To uključuje zglobove ruku, vrat i stražnju stranu koljena. To su ujedno područja koja će emitirati najviše topline, a omiljeni miris neće nadražiti kožu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • global 21.11.2019.

    parfem se ne bi smio nanositi na kožu

  • ms09 21.11.2019.

    Našpricam se cijela i bas me briga,bitno da mirišim 😁

  • 21.11.2019.

    Zna se gdje se parfem nanosi i koliko,volim parfeme i ne izlazim iz kuce bez njega ali decentno🤗😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare