To je to što me zanima!

Na produžni kabel spojite TV pa ga isključite dok niste doma

Prisjetite se samo koliko puta ste ostavili upaljeni televizor samo zato što vam ne odgovara tišina u domu. No bilo bi dobro da se odviknete od te loše navike i gasite televizor
Vidi originalni članak

Nikad nemojte uređaje ostavljati upaljene kad odlazite iz doma. Iako vam se čini da je neisplativo gasiti ih i paliti, u krivu ste. Osim ako se ne radi o nekoliko minuta, uvijek je bolja opcija ugasiti uređaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prisjetite se samo koliko puta ste ostavili upaljeni televizor samo zato što vam ne odgovara tišina u domu. No bilo bi dobro da se odviknete od te loše navike i gasite televizor. Osobito pripazite ako imate pametan televizor. Naime, on je stalno spojen na internet pa ga gasite dok se ne koristi.

VODITE EVIDENCIJU Zapisujte i otkrijte gdje vam sve ‘kapa’ novac: Počnite paziti kako trošite i više ćete uštedjeti

Bilo bi dobro i isključiti ga iz struje, a to je lako uz jedan produžni kabel. Na taj kabel prikopčajte uređaje koji mogu trošiti i kad su u stanju pripravnosti pa, kad odlazite iz kuće, jednostavno isključite taj produžni kabel. To je jednostavno i efikasno rješenje.

IZDRŽLJIVE SU I POUZDANE LED lampicama na baterije lako uštedite energiju za blagdane

Osim pametnog televizora, takav potrošač mogu biti i igraće konzole koje se spajaju na internet. Stoga bi i njih trebalo držati na zajedničkom produžnom kabelu, zajedno s televizorom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare