To je to što me zanima!

Na stol stiže spoj bobičastog voća i sira te fina šarena pizza

Ljeto s Podravkom: Kombinacija kravljeg sira i ukusnog bobičastog voća savršena je za početak dana, dok je za laganiji ručak najbolji izbor Šarena ljetna pizza
Vidi originalni članak

Kravlji sir s bobičastim voćem

Jednostavno/15 minuta

Sastojci: 250 g kravljeg sira, 100 ml vrhnja za kuhanje, 30 g borovnica, 30 g ribiza, 50 g malina, 40 g šumskih jagoda

Za posipavanje: listići popečenih badema

Priprema: 

Svježi sir dobro ocijedite i izradite ga električnom miješalicom. Dodajte vrhnje pa sve zajedno pomiješajte. Borovnice, ribiz, maline i šumske jagode očistite, operite i pomiješajte. Po siru rasporedite bobičasto voće, pospite bademima i poslužite. 

Savjet: Siru možete dodati i 30 g javorova sirupa. Ako nemate šumske jagode ili koju drugu vrstu voća, zamijenite je bobičastim voćem koje imate. 

Šarena ljetna pizza

Srednje zahtjevno/50 minuta/za 2 osobe

Sastojci: Za tijesto: 1 Mješavina za tijesto za pizzu Podravka (400 g), 1 vrećica instant kvasca, 200-250 ml vode, 4-5 žlica ulja

Za umak: 1 Fino sjeckana rajčica s kaparima i origanom Podravka (500 g), 150 g mozzarelle, 1 zelena paprika, 2 Eva tuna salate Mexicana (2x115g), 80 g SMS zelenih maslina

Priprema: 

Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite u tijesto. Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta. Tijesto nakon stajanja razvaljajte i stavite na namašćen lim za pečenje (40x30 cm). Po tijestu rasporedite sjeckanu rajčicu, narezane masline, mozzarellu i na kolutiće narezanu papriku. 

Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 15 minuta. Na kraju po pečenoj pizzi rasporedite Tuna salatu Mexicana i poslužite. 

Savjet: Pizzu možete ispeći u okruglim kalupima ili jednostavno na papiru za pečenje. 

Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl.inž.preh.teh. Nutricionist

Za doručak preporučamo izvrsnu kombinaciju proteina, vitamina i minerala za početak dana. Osnova je svježi sir koji je vrlo bogat visokokvalitetnim proteinima i sadrži sve esencijalne aminokiseline u količinama proporcionalnim tjelesnim potrebama, stoga može biti potpuna zamjena mesu. Procesom proizvodnje sira dolazi do promjene u sustavu nutrijenata prisutnih u siru u usporedbi s mlijekom, stoga je svježi sir posebno važan za sve one koji ne podnose laktozu i ne piju mlijeko. 

Osim toga, svježi sir sadrži masti i ugljikohidrate te je dobar izvor vitamina i minerala, ponajprije kalcija, fosfora i magnezija. Nakon laganog doručka, za ručak možete bezbrižno uživati u Ljetnoj pizzi s mnogo sezonskog povrća i pikantnih začina. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • bezinspiracije 20.07.2013.

    Ovo sa kravljim sirom mi zgleda fora, ali ne znam kombinacija sa vrhnjem za kuhanje mi nekako ne ide. Strah me probati. ;) Možda da stavim šlag, šečer, kravlji i bobičasto voće. ;)

  • Filozof_1 20.07.2013.

    Strašno, tako sam i ja na početku studentskih dana u želji za pizzom pravila pizzu, ali u nedostatku osnovnih sastojaka nabacaš sve što nađeš samo da vuće na pizzu :)

  • wartburg 20.07.2013.

    ajde nek mi neki stručnjak iz Podravke objasni zašto stavljati tunu nakon što je pizza ispečena, a isto to ne napraviti i sa paprikom i maslinama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare