To je to što me zanima!

Na Vranskom jezeru možete naučiti sve o pticama selicama

Svjetski dan ptica selica naglašava potrebu za očuvanjem ptica selica i njihovih staništa. Ove godine ističe se svjetlosno onečišćenje te njen negativan utjecaj na mnoge vrste ptica
Vidi originalni članak

Povodom svjetskog dana ptica selica, koji se obilježava u subotu 14. svibnja u Parku Prirode Vransko jezero info Centru Crkvine s početkom u 11 sati će se održati edukativno vodstvo uz promatranje ptica, dok će se u nedjelju 15. svibnja na info centru Prosika u 11:00 sati održati Basna o čaplji i edukativne igre za djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svjetski dan ptica selica naglašava potrebu za očuvanjem ptica selica i njihovih staništa. Ovogodišnja tema naglašava svjetlosno onečišćenje te njen negativan utjecaj na mnoge vrste ptica. Svjetlosno onečišćenje ptice dezorijentira kada lete noću, što često dovodi do sudara sa zgradama, remećenja njihovih unutarnjih satova te ometa njihovu sposobnost da uspješno sele na velike udaljenosti.

BUDITE OPREZNI Četkanje dlake od pasa može ugroziti ptice: Bacite je u smeće

Rješenja za svjetlosno onečišćenje su lako dostupna. Na primjer, sve više gradova u svijetu poduzima mjere za prigušivanje svjetla na zgradama i ulicama tijekom faza migracije u proljeće i jesen. Smjernice za najbolju praksu također se razvijaju u okviru Konvencije o migratornim vrstama s ciljem rješavanja ovog rastućeg problema i osiguravanja sigurnije migracije ptica.

EKOLOŠKO GRAĐANSTVO Uz aktivnosti promatranja ptica ljudi razvijaju širu svijest i veću ljubav prema prirodi i okolišu

Uz kupnju osnovne ulaznice dodatni programi su besplatni a sudjelovanje osigurajte na broj Info centra: 097/602-5419, najkasnije do petka 13. 5. u 18 sati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare