To je to što me zanima!

Nagradu Ig Nobel dobila studija o narcisoidnosti temeljem obrva

Znanstvenici iz Kanade i SAD-a proučavali su obrve na temelju njih zaključili kako se može otkriti narcisoidnost, što nije prošlo nezapaženo na natjecanju radova - sumnjive svrhovitosti
Vidi originalni članak

Studija o narcisoidnosti na temelju proučavanja obrva, entomologov strah od insekata i aligatorica na heliju, neki su od ovogodišnjih znanstvenih radova nagrađenih priznanjima Ig Nobel, koje se dodjeljuje za radove komične prirode i sumnjive svrhovitosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Spojene obrve su novi trend u svijetu ljepote  

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjesto uživo 30. godišnja dodjela alternativnog Nobela, nagrade koju organizatori opisuju kao odavanje počasti  znanstvenim postignućima koja nas 'najprije nasmiju, a zatim potaknu na razmišljanje', održana je online u četvrtak navečer, zbog pandemije Covid-a, pa je izostala tradicionalna gala večera, no poznati su dobitnici. 

Znanstvenici iz Kanade i SAD-a osvojili su nagradu iz područja psihologije za metodu otkrivanja narcisoidnosti na temelju proučavanja obrva.

Nagrada za entomologiju pripala je američkom znanstveniku koji je dokazao da se entomolozi - stručnjaci za insekte - boje pauka. 

Ženka kineskog aligatora zatvorena u prostoriju ispunjenu helijem 'promukala je', a za to gmazovsko mukanje zaslužni su znanstvenici iz Austrije, Švedske, Japana, SAD-a i Švicarske kojima je pripala nagrada za akustiku.

Svečanost dodjele Ig Nobela uobičajeno se održava na Sveučilištu Harvard i prenosi uživo od 1995., no u covidovskoj 2020. godini održana je samo online.

KONTROVERZNA IDEJA Vizažistica tvrdi da većina krivo čupa obrve i predlaže nov način

Organizatori ovih općenito zabavnih nagrada iskoristili su priliku da pošalju i političku poruku, pa su ovogodišnju nagradu za 'medicinu' dodijelili čelnicima Brazila, Velike Britanije, Indije, Meksika, Bjelorusije, SAD-a, Turske, Rusije i Turkmenistana jer su se 'koristili' pandemijom Covida-19 kako bi svijetu poslali lekciju da nisu 'znanstvenici i liječnici ti koji svojim odlukama odlučuju o životu i smrti, već su to - političari'.

Čelnici svih navedenih zemalja umanjivali su važnost pandemije koronavirusa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 20.09.2020.

    Na kakva “istraživanja” oni novac troše. 🤦🏻‍♀️

Komentiraj...
Vidi sve komentare