To je to što me zanima!

Najbolje tijesto za pizzu - uz ove upute svaki put je savršeno

Dalibor Rajković, poznat kao Stric ili Dado, koji tijesto mijesi više od 15 godina otkrio nam je kako napraviti savršeno tijesto za pizzu. Slijedite korak po korak do fantastične podloge
Vidi originalni članak
  1. Pola kilograma brašna stavite u jednu posudu. Možete pomiješati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko brašno, a ostalo oštro. Navedene količine bit će dostatne za dva "kućna" protvana.
  2. Potom po redu dodajte sastojke: dvije žlicice soli, jednu žličicu šećera, 5 g suhog kvasca (nešto manje od cijele vrećice uobičajenog pakiranja od 7 grama).
  3. Kada ste gotovi sa suhim sastojcima, dodajte mokre - 0,3 dl mlijeka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinova ulja. (Iako je mjastor od pizze za nas radio sa svježim kvascem, za kućnu upotrebu i manje količine preporuča suhi kvasac)
  4. Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete formu tijesta, a potom ga nastavite mijesiti na glatkoj površini.
  5. Glatku površinu na kojoj mijesite tijesto obavezno pospite oštrim brašnom te također cijelo vrijeme ruke "ispirite" oštrim brašnom.
  6. Kada ste zamijesili tijesto, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplome oko sat, sat i pol vremena.
  7. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a potom na njega poslažite željene sastojke. 
Idi na 24sata

Komentari 63

  • 28.05.2017.

    Brašno za dizano tijesto koristim od Podravke i ok je.

  • blondie8 28.05.2017.

    ja već godinama radim po jednom receptu, koji sam dobila od jedne žene koja je imala pizzeriju, tijesto je odlično i nitko ga ne baca, svi ga pojedu, jer se naprosto topi u ustima...naravno, probati ću i ovaj recept za promjenu....

  • Exterminator 28.05.2017.

    Piih ja znam tijesto zamijesiti bez da gledam na vagu , sve od oka , kad bude gotovo već miriše na pizzu

Komentiraj...
Vidi sve komentare