To je to što me zanima!

Najbolji istjerivači ljetnih mrlja s odjeće su ocat i deterdžent

Moćni 'čistači': Tvrdokorni tragovi znoja, trave ili blata mogu se ukloniti uz ocat, deterdžent i amonijak, a uspješno će ukoniti i najgora zaprljanja od trave ili blata
Vidi originalni članak

Ljeto je vrijeme kad se najbolje osjećamo u svijetloj, osobito bijeloj, odjeći na kojoj je vidljiva svaka mrlja. No uz pomoć malih tajni možete učinkovito ukloniti tvrdokorne mrlje od trave ili od umaka za roštilj koje ste “zaradili” na izletu. Mrlje od umaka za roštilj “istjerat će” glicerin. Gusto otapalo stavite na mrlju te tkaninu isperite hladnom vodom. Preostale tragove uklonite sredstvom koje sadrži kombinaciju otapala, a potom operite odjeću. Sav pribor potreban za uklanjanje ljetnih mrlja pronaći ćete u trgovinama mješovite robe ili u prodavaonicama boja i lakova. Ono bez čega ne možete započeti borbu protiv mrlja su deterdžent i odstranjivač mrlja koji sadrži enzime. 

Enzimi “probavljaju” mrlje baš kao što probavni sustav probavlja hranu. Stoga su enzimski deterdženti i odstranjivači mrlja najdjelotvorniji za uklanjanje tragova hrane i pića. U trenu će tako nestati mrlje od mlijeka, kave, čaja, sokova, dječje hrane, ali i mrlje od znoja i trave. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare