To je to što me zanima!

Najbolji majstori za kvalitetan šoping su žene u pedesetima

Za razliku od mlađih kolegica, žene u 50-ima nose većinu stvari koje su kupile i ne boje se pitati za popuste, a odlične su i u "detektiranju" rasprodaja, otkrila je studija
Vidi originalni članak

Žene u 50-ima se najbolje snalaze u šopingu i rijetko vraćaju stvari, otkrilo je istraživanje britanskog portala myhigh.st provedeno na 2000 ljudi. 

Do 57-e godine su naučile koji im krojevi i stilovi odgovaraju i gdje takvu odjeću mogu pronaći. Za razliku od mlađih žena, bolje su u pronalaženju rasprodaja, a tri četvrtine njih ne boji se pitati za popuste. Za njih šoping nije problem zato što u dvije do tri trgovine pronađu sve što im treba, a svaka šesta priznaje da prije kupnje odjeću provjeravaju na internetu, piše Daily Mail

U prosjeku na mjesec potroše oko 420 kuna, a njih 90 posto smatra kako su za novac, koji su potrošile, "prošle" i bolje nego što su mislile. Također, za razliku od mlađih pripadnica nježnijeg spola, nose većinu stvari koje su kupile, a u prosjeku tek četiri stvari nikad ne izađu iz njihova ormara, potvrdila je studija. 

- Žene u 50-ima ne troše puno novca na odjeću, ali zato prije nego nešto kupe o tome dobro razmisle. Najvjerojatnije zbog toga rijetko vraćaju odjeću. One su mudrije u odabiru i dovoljno samouvjerene da znaju što im dobro stoji, a što ne - istaknula je Niki Blackmore s portala myhigh.st. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mimi_zg 04.10.2012.

    zene u pedesetima nose VECINU stvari koje su kupile? kaj je ovo... pa zar ima nekih koje si nesto kupe i nikada to ne obuku?

  • Aranka 03.10.2012.

    Uz puno vremena i malo novaca doktoriraš u šopingu.

  • dvorska luda 03.10.2012.

    živa istina, moja teta je živi dokaz :D ta nađe brutalne komade za siću :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare