To je to što me zanima!

Najbolji recept za sretnu i dobru vezu sa svekrvom

Problem ili napetost sa svekrvom ili punicom najbolje je rješavati bez petljanja partnera jer nitko ne voli pritužbe na vlastite roditelje
Vidi originalni članak

Planirate li svadbu sa ženom ili čovjekom “svojeg života”, a između vas i njezine/njegove majke postoji svojevrsna napetost, nastojte ju riješiti bez partnerova uplitanja, savjetuju stručnjaci. To je njezin i vaš problem, nikako partnerov. Umiješate li ga u situaciju, mogli biste samo pogoršati stvari - ljudi uglavnom ne vole slušati pritužbe na roditelje. Budući da je partner poznaje puno bolje od vas, ne ustručavajte se pitati ga/je za savjet. Najvažniji je razgovor. Pozovite svekrvu ili punicu na ručak ili na popodnevno druženje u gradu. Recite joj koliko vam znači njezin sin/kći i komplimentirajte njezin odgoj. Postoji li doista problem, pokušajte saznati o čemu je zapravo riječ. Ako ima loša iskustva s drugom snahom (zetom), recite joj kako vi želite da bude dio vašeg i partnerova života te da bi vas obradovala njezina nazočnost u važnim životnim situacijama. Svakako će joj biti drago povedete li je s partnerom povremeno na izlet, u kazalište ili restoran. Odaberite mjesto koje je posebno drago njoj ili vašem partneru. Uvidi li da i vi uživate u stvarima koje njega vesele, shvatit će da vam je stalo do njegove sreće i da ćete se truditi oko ostvarenja sretnog i uspješnog braka.
Nastojte što češće zajednički provoditi i slaviti blagdane, rođendane i druge posebne prigode, no povremeno je, također, bez posebnog povoda nazovite ili posjetite. Nakon što u vaš život dođu djeca, stavite joj do znanja da je prekrasna baka (naravno, ako ona to doista jest), naglašavaju stručnjaci.

>> Neke se žene teže otvaraju ili zbližavaju s drugima. Možda je takva i vaša svekrva/punica. Važno je imati na umu da se niti jedna veza ne izgrađuje tijekom noći, pa tako ni ova. I oko nje se treba potruditi.  

>> Poslijepodne u zajedničkom društvu sigurno vas neće učiniti najboljim prijateljima/prijateljicama.
Partnerova majka gotovo sigurno želi znati tko ste vi zapravo i voljela bi vas bolje upoznati. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_91704 17.03.2011.

    Ja i svekrva smo stalno na ratnoj nozi !! a i sa mužem nije puno bolje jer ju brani i štiti... a žena je alkoholičarka, primitivka, cjepidlaka, najpametnija..itd !! čim čim dalje-tim bolje !!

  • Debela kvočka 30.07.2009.

    Ja sam imala super odnos sa svekrvom,i žavo mi je što je više nema laka joj zemljica,i moje snaje su se slagale sa mojom pokojnom majkom laka joj zemljica.Sad sam i ja punica,i super se slažem sa zetom,a naj bitnije je ne petljati se u nečiji život,podupira ih i davati savjete,i sve će biti u redu.Treba se stavit u njihov položaj,jer će mo i sami biti na njihovom mjestu jednog dana........... Slaži te se i poštuj te,jer je život prekratak,da ga trošimo uzalud na svađu i prepirke,izbjegavaj te sve što se izbjeći da...........................

  • _marin32_ 25.07.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

Komentiraj...
Vidi sve komentare