To je to što me zanima!

Najbrži način za osvajanje srca muškaraca je dodir po ruci?

Ako žena lagano dotakne muškarca po nadlaktici, oko trećina njih će poželjeti nastaviti s njom razgovarati jer dodir povećava osjećaj "usklađenosti" među ljudima
Vidi originalni članak

Treptanje, igranje s kosom ili smijanje šalama potencijalnog partnera nije niti upola učinkovito kao dodir po ruci. To je najbrži i najučinkovitiji način za osvajanje muškarca, tvrde psiholozi. 

U studiji je žena koju su muškarci ocijenili kao prosječno privlačnu, imala zadatak pristupiti 64 nasumično odabrana, slobodna muškarca u kafiću. Tražila je pomoć u stavljanju privjeska na ključeve, a u pola je razgovora dodirnula ruku muškarca. Od onih koje je dotakla po ruci, trećina njih je započela razgovor s njom, dok od onih koje nije dodirnula interes za razgovor je pokazalo samo 15 posto.

Moć dodira

- Brojna su istraživanja pokazala da dodir ima velik značaj za prvi dojam koji ostavljamo te da kratki neverbalni kontakt povećava osjećaj usklađenosti među ljudima - objašnjava dr. Nicolas Guéguen, voditelj istraživanja.

No da dodir ne utječe samo na muškarce pokazala su prijašnja istraživanja u kojima su muškarci pozivali žene na ples. Oni koji su ih pritom lagano dodirnuli po nadlaktici, bili su znatno uspješniji. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare