To je to što me zanima!

Najčešće vrtne štetočine: Što najviše napadaju i kako ih se riješiti što prirodnijim putem

Nekad sam i ja paničarila kad sam vidjela uši na blitvi ili na voćkama. Danas se ne zamaram time, jer gradim ravnotežu u vrtu pa stižu prirodni neprijatelji i sami riješe problem, rekla nam je Silvija Kolar-Fodor
Vidi originalni članak

Ona u svojem vrtu koristi neke biljke kao mamce za lisne uši koje zapravo preusmjeravaju njihov interes pa ne isisavaju sokove povrća u vrtu. Također, nabavila je i indijske patke trkačice koje su njezin vrt spasile od puževa, jer su im puževi poslastica. Kaže kako su pojava raznih nametnika, odnosno štetočina, normalna je pojava u vrtu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 20

  • vvrancic 21.04.2021.

    Imala sam pun vrt puževa, živim na obali Save, nikako ih se nisam mogla riješit, sve probala, granule, solila podvečer , tražila ih po vrtu sa vapnom, posipavala oko vrta sa vapnom i piljevinom, postavljala mamce od pive, izludili su me. kada sam proširila vrt za kokice, pustila kokice oko vrta (ne u vrt) da trčkaraju i sada ih skoro i nemam, one od jutra do mraka traže puževe, prvo kad ih pustim idu oko ograde već znaju gdje se stvaraju "gnijezdašca" 

  • invasion 17.04.2021.

    Bas sam pre neki dan kupila neku spravicu za teranje stetocina - glodara i gmizavaca. Izgleda kao xenonlight bastenska lampica, radi na solarnu energiju, a ispusta neke zvuke i vibracije koje teraju stetocine.

  • Berizdrav 17.04.2021.

    Puževa se može još riješiti tako da se piva utoči u vodu sa dubokom posudom i kad jednaput uđu jednostavno se utope.

Komentiraj...
Vidi sve komentare