To je to što me zanima!

Najčešći razlozi zbog kojih pucaju ljubavne veze

Neiskrenosti, nedoumicama i šutnji nema mjesta u ljubavnim vezama jer partneri bi trebali znati pokazati i iskazati koje su zajedničke želje
Vidi originalni članak

Veliki grijesi poput prevare, prekršenih obećanja i laganja narušavaju povjerenje i želju za vezom. Oni koji ipak traže iskupljenje jer ne žele da im se svaka večer pretvori u tihu misu ili završi međusobnim okrivljavanjem, oprost trebaju najprije tražiti kod partnera. Oba partnera u zdravoj vezi trebala bi moći dijeliti zajedničke potrebe, želje, zadovoljstva, ali i frustracije - i to mišlju, djelom i govorom. Trebali bi znati što žele od veze, a ako to ne mogu ili ne žele pokazati partneru, bit će teško stvoriti temelje zdravog odnosa. Zato što šutnji, neiskrenosti ili nedoumicama nema mjesta u ljubavnoj vezi.

Partner sve odlučuje
Romantične veze često se prekidaju ako jedan od partnera sam odlučuje. Bez obzira na to je li riječ o financijama, prijateljima, odmoru, djeci ili roditeljima, veza ispada izvan ravnoteže.

Nesigurnost otvara vrata posesivnosti
Veze pucaju i ako se jedan od partnera osjeća inferiorno i nedostojno ljubavi. Takva nesigurnost izaziva pretjeranu ovisnost i posesivnost, što nije zdravo ni za jednog partnera u vezi.


Zašto ne možeš biti baš poput mene?

U vezama u kojima jedan od partnera nastoji promijeniti drugog na svoju sliku i priliku manipulacijom ili pretjeranom kontrolom slabi romantičnu vezu. Neuvažavanje vodi prekidu

Iščekivanje na pogrešnom kolosijeku
Suprotnosti se privlače ili možda samo u početku? Veza koja je “začinjena” nečim novim i drukčijim isprva je zanimljiva, no u nekoj fazi veze želje i vrijednosti ipak bi se trebale susresti. Veze u kojima se partneri ni oko čega ne slažu osuđena je na propast.

Ljubomora otvara bolne rane u vezi
Oni koji se zabrinjavaju zbog toga što im partner bolje prolazi na poslu ili što ima puno prijatelja suprotnog spola pa zato stalno provjeravaju s kim je i zašto je, izgubili su povjerenje. Upravo je pretjerana ljubomora jedan od najčešćih razloga zbog kojeg se veze prekidaju, ističe psiholog Roger Hock.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare