To je to što me zanima!

Najveća izložba dinosaura u Europi nalazi se u Frankfurtu

Posjetitelji obožavaju Prirodoslovni muzej jer ima najveću izložbu velikih dinosaura u Europi. Replike kostura znatiželjne posjetitelje dočekuju već na samom ulazu...
Vidi originalni članak

Goetheova kuća i muzej

Na adresi Grosser Hirschgraben 23-25 nalazi se rodna kuća jednog od najvećih njemačkih pisaca Johanna Wolfganga von Goethea. Goethe je tamo živio od rođenja 1749. do 1765. godine, a u kući možete razgledati i njegovu pisaću sobu u kojoj je napisao svoje rane radove. U zdanju pored kuće nalazi se Goetheov muzej. U 14 prostorija izloženi su umjetnički radovi iz Goetheovog doba. Osim memorijalne kuće i muzeja u piščevu čast u Frankfurtu je podignut i 43 metra visok drveni toranj nazvan prema njemu, a Goetheovo ime nosi i jedna ulica.

Radno vrijeme od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a nedjeljom do 17.30 sati.

Prirodoslovni muzej Senckenberg

Frankfurtski muzej jedan je od najmodernijih prirodoslovnih muzeja u Europi te drugi najveći u Njemačkoj. Jedan od razloga zašto ga posjetitelji obožavaju je taj što ima najveću izložbu velikih dinosaura u Europi. Replike kostura dinosaura posjetitelje dočekuju na samom ulazu, a osim toga u muzeju se nalazi i najveća kolekcija prepariranih ptica na svijetu. Muzej možete razgledati u pratnji vodiča na njemačkom i engleskom jeziku.

Radno vrijeme ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17 sati, srijedom od 9 do 20 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 18 sati.

Muzej suvremene umjetnosti

Muzej otvoren 1991. mnogi smatraju jednim od najvažnijih muzeja suvremene umjetnosti u Europi. U impresivnoj zgradi u centru grada čuva se oko 5000 radova od 450 umjetnika poput Andyja Warhola, Roya Lichtensteina i Francisa Bacona.

Muzej je ponedjeljkom zatvoren, srijedom radi od 10 do 20 sati, a ostale dane od 10 do 18 sati.

Muzejska četvrt

Na lijevoj obali Rajne u ulici Schaumainkai nalazi se zanimljiv kompleks od 12 muzeja. Neki od njih su: Muzej primijenjene umjetnosti, Filmski muzej, Njemački arhitektonski muzej, Muzej antičkih skulptura i Muzej svjetskih kultura.

Noćni provod

Za najbolji noćni provod uputite se u četvrt Bockenheim. Zbog blizine sveučilišta tamo živi preko 40.000 studenata pa, prirodno, tamo ima najviše kafića, barova i noćnih klubova. Ljubitelji svih žanrova glazbe mogu pronaći pravo mjesto za sebe, a ako pak više volite mirnije večeri u intimnijoj atmosferi diljem grada ćete pronaći vinske barove.

Saznajte više o direktnim linijama za Frankfurt iz Zagreba, Pule i Zadra.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • aBs 22.12.2015.

    Sto se tice nocnog provoda,tu prednjaci Sachenhausen,Innenstadt(centar) i Bornhaim a od nekih boljih mjesta su Moon13,Gibson,Travolta itd

  • DELETED222 04.10.2015.

    blago mati bulicu

  • DELETED222 04.10.2015.

    blago mati bulicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare