To je to što me zanima!

Najviše šanse za uspjeh imaju prvorođenci, naročito žene

Oni su najčešće bolje obrazovani od svoje mlađe braće, s time da žene imaju više šanse za uspjehom nego muškarci. To potvrđuju Beyonce, Oprah i Angela Merkel
Vidi originalni članak

Najstarija ženska djeca u obitelji ujedno su i najambicioznija, utvrdili su znanstvenici s britanskog Sveučilišta Essex. To potvrđuje Beyonce, Oprah, Angela Merkel i Hillary Clinton koje su na Forbesovoj listi najuspješnijih pripadnica ljepšeg spola. 

Prvorođeni imaju veće šanse za uspjehom nego mlađa braća i sestre. Oni su obrazovaniji i  češće stječu fakultetsku naobrazbu, s time da su žene u tome uspješnije. One su 13 posto više ambiciozne nego muškarci, piše Daily Mail

Znanstvenici vjeruju kako su prvorođeni uspješniji od svoje mlađe braće zato što im se roditelji više posvećuju. Uspjeh je veći ako je razlika između braće najmanje četiri godine. 

- Zanimljivo je vidjeti da su rezultati istraživanja na strani prvorođenih, unatoč tome što se u moderno doba roditelji trude jednako posvetiti svakom djetetu. Čini se kako je za ambicioznost prvorođene djece ipak "kriv" samo višak vremena - istaknula je voditeljica istraživanja Feifei Bu. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • _petra_ 28.04.2014.

    ma vidi ti to

  • kung fu panda 28.04.2014.

    sve ovisi o djetetu koliko je samo ambiciozno

  • twinsi2 27.04.2014.

    Mora da imam negdje seku ili bracu koji su se prije mene rodili:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare