To je to što me zanima!

Najviše se griješi s bananama: Kuharica otkrila najbolje mjesto za skladištenje voća i povrća...

Mimi Morley, kuharica i autorica na blogu o hrani pod nazivom Hello Fresh, nedavno JE podijelila nekoliko savjeta o tome koje voće i povrće treba čuvati u hladnjaku, a koje ne.
Vidi originalni članak

- Česta je zabluda da se banane trebaju čuvati izvan hladnjaka. Ako ih stavite u hladno okruženje na željenoj razini zrelosti, time ćete  produljiti njihov rok trajanja - kaže Mimi Morley,  kuharica i autorica na blogu o hrani pod nazivom Hello Fresh. Nedavno je  podijelila s čitateljima nekoliko savjeta o tome koje namirnice treba čuvati u hladnjaku, a koje ne.

POGLEDAJTE VIDEO: Evo najboljih namirnica za ljeto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodaje kako će kora banane u hladnjaku također dobiti smeđe točke, ili pocrniti, no meso banane ostat će isto i rok trajanja produljit će se za otprilike tjedan dana.

Mnogi griješe kad je u pitanju pospremanje povrća, poput mrkve i krumpira, jer ga ostavljaju u ambalaži, kaže. 

- Korijensko povrće uspijeva u mračnim i suhim uvjetima, s puno prozračivanja, a plastična ambalaža često stvara vlagu, što stvara okruženje zbog kojeg se brzo kvari. Dodaje kako krastavci ne trebaju stajati u hladnjaku, već samo na hladnom,  jer loše reagiraju na ekstremno hladna stanja.

I naranče je, dodaje, bolje držati izvan hladnjaka, kako biste izbjegli da vlaga nagrize njihovu koru, a potom i okus. Najbolje ih je ostaviti na sobnoj temperaturi, u zdjeli s voćem, prenosi Mirror. 

PRIPAZITE! Hrana koju ne smijete stavljati u duboko zamrzavanje i zašto

S druge strane, bobičasto voće, kao što su borovnice, maline, jagode, kupine i trešnje, uvijek treba čuvati u hladnjaku, dok su većini drugog voća potrebni različiti uvjeti u različitim fazama procesa zrenja, pa sve ovisi o tome u kojoj fazi je voće koje ste kupili. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare