To je to što me zanima!

Nakon 30 dana na pisti stopala modela u modricama i otečena

Manekenke nose univerzalnu veličinu cipela na revijama zbog čega su ozljede zbog isklizavanja ili prejakog stiskanja vrlo ozbiljne. Pogledajte i video najvećih padova
Vidi originalni članak

Četiri tjedna hodanja po modnim pistama New Yorka, Milana, Londona i Pariza u abnormalno visokim petama ostavilo je ozbiljne tragove na nogama, stopalima i gležnjevima manekenki. 

- Većina cipela za revije obično su veličine 40. Osim ako ste dovoljno sretni da nosite broj 40, djevojke četiri tjedna trpaju noge u cipele koje su im pretjerano prevelike ili premale te pokušavaju ne pasti - ističe australski model Crystal Copland koja je otvorila reviju Louisa Vuittona na modnom tjednu u Parizu. 

Modrice, uganuća i nagnječenja su uobičajena. Vizažisti nakon modnih tjedana koriste šminku kojom prikrivaju modrice kako se ne bi kasnije vidjele na fotografijama, jer je potrebno neko vrijeme da zacijele. Cure ponekad trpaju vatu u prevelike cipele kako ne bi što lakše hodale po pisti, dodaje.  

Modna kuća Balenciaga izbacila je kolekciju ravnih muškobanjastih cipela, a brazilski supermodel Gisele Bundchen i bivši model i supruga Davida Bowieja, Iman, odbijaju nositi previsoke pete. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Faustina009 17.10.2011.

    Pa mislim koje glupsti - univerzalna večina cipela broj 40 za žene???? P avećina žena nosi broj od 37 do 39, čak i neke visoke žene nose broj 38 kao Gisele naprimjer, tako da mi nije jasno kako uspiju nositi cipele 2 do 3 broja veće i još sa jako visokim petama, pa nije uopće čudno što se skljokaju na pisti. A drugi razlog je taj da vrlo vjerojatno ne jedu nisšta po cijele dane, jer ne stignu od snimanja, a i neke namjerno ne žele jesti da budu mršave, pa im se od slabosti zavinta u glavi..

  • Daisym 15.10.2011.

    Prestrašno! :S ne kužim zašto ih tako muče :S pa nije ni lijepo vidjet manekenku u premalim štiklama ili da ne zna ( tj. ne može) normalno hodat u njima..užas

  • BiankaPeric 15.10.2011.

    Ovdje treba staviti uznemirujuci video!

Komentiraj...
Vidi sve komentare