To je to što me zanima!

Nakon desetaka vrsta joga, na redu je voga - spoj plesa i joge

Voga je kombinacija vježbi joge i plesnih "vogue" pokreta, a preporuča se svima koji vole u svoju rutinu vježbanja unijeti i nešto plesa. Za sada je nema u cijelom svijetu
Vidi originalni članak

Nakon baby joge, pseće joge i sličnih izvedenica popularnost sve više stječe i voga! Riječ je o kombinaciji vježbi joge i plesnih "vogue" pokreta. Takav ples razvio se 80-ih, a popularizirala ga je Madonna u spotu "Vogue" 1990. Sastoji se od karakterističnih brzih plesnih pokreta koje često koriste i manekenke na pisti i na snimanjima. Voga je izvorno ideja Juliet Murrell, bivše art direktorice u filmskoj industriji koja je željela uvesti kardio vježbe u jogu, piše The Guardian.

Prema njoj, jogi je posljednja dva desetljeća nedostajao upravo zvuk 80-ih. Uz to, oni koji su se žalili da im je joga dosadna, sada više neće biti jer će plesati i vježbati uz zabavnu glazbu. Satove Juliet Murrell mnogi članovi objeručke su prihvatili pa se čak i odijevaju u fluorescentno ružičaste, žute i zelene tajice, leopard uzorke i grijače za noge.

Pogledajte kako izgleda voga Juliet Murrell:

Za koga je voga?

Idealna je za sve koji vole ples, pogotovo kombinirane satove poput zumbe te one koji žele malo više kardio vježbi. Voga kombinira ekspresivne plesne pokrete, ali zadržava sve prednosti joge te sinkronizaciju disanja i pokreta. Trenutno se voga vježba u Londonu i Kanadi, a Murrell je planira proširiti i na ostale dijelove svijeta. Trenutno je predstavlja u Južnoj Americi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ŽeljkoKranjčević 11.03.2014.

    Ples i šetnja troše energiju i čovjeka čine fleksibilnijim.Nažalost mnogi ua to nemaju vremena ubrzanim tempom života i trčanjem za preživit obitelj.Nažalost ima i Nas koji smatraju da im je šetnja umor i nepotrerbna rekreacija.Jel kad bi dio aktivnoti ili sporta više koristili nebi bili prekili i imali bi više volje za rekreaciju i uživanje u prirodi.

  • donae 10.03.2014.

    Opet neka novotarija da se unese svježinu u programe vježbanja. Po običaju, oni koji su u fitness centrima ko doma budu uživali u nečem drugačijem, dok će se ostale žene živcirati i riskirati ozljede u pokušaju da dostignu tu razinu. Inače, meni je rečeno da se joga mora izvoditi polako, bez naglih pokreta i pazeći na pravilan položaj. Zavisi koje elemente su upotrijebili, ali ljudima bih prvo preporučila da steknu neku sigurnost radeći klasičnu jogu prije nego se upuste u ovo.

  • jebekk 10.03.2014.

    Ima još jedna bolja, a zove se "moga" spoj ugodnga s korisnim :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare