To je to što me zanima!

'Zeznuo' aviokompanije, nakon prekida s dečkom živi u avionu

Redovito sakupljajući letke s miljama, grupa zvana Hobisti putuje svijetom gotovo besplatno. Nakon prekida s dečkom, jedan je mladić odlučio živjeti u avionu
Vidi originalni članak

Prošlog se mjeseca Amerikanac Ben Schlappig na Instagram stranici pohvalio fotografijama iz kineskog Pekinga, nakon toga pio je kavu u Njemačkoj, a završio u Los Angelesu. Na prvi pogled čini se kako si je mladić priuštio raskošno putovanje svijetom - ali nije. To je njegov način života. 

Prekinuvši ljubavnu vezu s dečkom, spakirao je kofere i, umjesto da unajmi stan, odlučio neprestano letjeti avionom. Iskoristio je znanje o nagradnim programima zrakoplovnih tvrtki tako da sada svakodnevno putuje gotovo besplatno, piše Daily Mail.

- Imam sreću raditi ono što volim. Avion je moja spavaća soba, ured i igraonica - objašnjava Schlappig.

On nije jedini koji živi na ovaj način. Postoji grupa ljudi zvana "Hobbyists", koja nadmudruje avionske tvrtke koristeći poticaje za plaćanje kreditnim karticama i pogreške koje se događaju prilikom naplate karata. Schlappig je već s 13 godina otkrio grupu i postao njenim članom. Znao je prikupiti tisuće letaka s besplatnim miljama putujući samo vikendima i tako se rodila ideja za novi način života.

Još za vrijeme studiranja pokrenuo je blog o svom "hobiju" pod nazivom "One Mile at a Time", na kojem piše o svojim iskustvima s putovanja. Tako je upoznao i dečka Alexa Pourazarija, s kojim je pokrenuo posao nuđenja profesionalnih savjeta o pametnom iskorištavanju besplatnih milja.

Nakon raspada ljubavne veze, Schlappig je svoj hobi pretvorio u posao, a ostatak priče je poznat. U prosjeku šest sati na dan provodi u zraku, a između letova odsjeda u hotelima s pet zvjezdica gdje god poželi. 

Idi na 24sata

Komentari 98

  • nikluk20 13.08.2015.

    dok te rus ne sruši....

  • pravi hrvat 24.07.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • jo2hn8ny 23.07.2015.

    Bolje da ste nam objasnili kako istu stvar napraviti s našim avio prijevoznikom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare