To je to što me zanima!

Nakon UN dijete kilogrami se vraćaju kao bumerang

Optimalno je gubiti 1 kilogram masnog tkiva na mjesec. Ravnoteža unosa hrane i potrošnje energije jedini je način izgaranja masnih naslaga
Vidi originalni članak

Nedavno predstavljena druga knjiga “90 dnevna dijeta”, autorica Brede Hrobat i Mojce Poljanšek pokrenula je reakcije nutricionista koji smatraju da dugoročno nije dobra za zdravlje.
- UN dijeta u svojoj ideji ne spominje tjelesnu aktivnost, koja je jedina i najefikasnija za skidanje masnih naslaga. Nakon završene dijete kilogrami se vraćaju poput bumeranga zbog povratka starim prehrambenim navikama - tvrdi nutricionist Branimir Dolibašić.
- Mnogo ljudi nam se javljalo s odličnim rezultatima, ne samo da su skinuli kilograme nego su poboljšali zdravstveno stanje, a nisu im se vratili kilogrami - tvrde autorice UN dijete. 
- Dijeta ne sadrži sve namirnice potrebne organizmu tijekom dana. Izbjegavanje masnoća može biti kobno jer bez njih, bilo u obliku ulja ili orašastih plodova, tijelo gubi energiju i postaje anemično. Uđete li u vrtlog beskonačne dijete, morate cijeli život biti na njoj kako se kilogrami ne bi vratili - zaključuje Dolibašić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • idelfin27 23.04.2008.

    Ja sam bila na toj dijeti 2 mjeseca i skinula sam 10 kg od toga mi se u 8 mjeseci vratilo samo 2 kg jer sam jela navečer prije spavanja međutm vjerujem da sam pazila ne bi mi se ni to vratilo. Meni je ta dijeta jako dobra jer sam je prilagodila sebi i svojim potrebama.Ja vam inače ne vjerujem u dijete bilo kakve vrste al ova mi je bila ok ja sam je prilagodila sebi a ne prema njoj.

  • user_23467 23.04.2008.

    Ja sam od te dijete na kraju imala velikih problema sa želucem. Hvala autorice!

  • alesiaj 22.04.2008.

    Tko ima problema sa kilogramima, uvijek će ih imati i trebao bi biti doživotno na dijeti. Ova UN dijeta, koju sam osobno probala i nije tako loša, nisam baš izgubila onolko kolko oni to predviđaju, al ipak, barem je kuharica bila maštovita. Meni je osobno najefikasdniji način za padanje kilograma bila dijeta sa svježim kravljim sirom, blitvom, ciklom i tu i tamo kojom ribicom, malo piletine ili hrenovkom. Nije lako al može se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare