To je to što me zanima!

Namazi na bazi margarina zdraviji su od maslaca

Da bi margarin postao krut, provodi se proces hidrogenizacije u kojem se većina zdravih, nezasićenih masti iz ulja pretvara u zasićene
Vidi originalni članak

Da bi margarin postao krut, provodi se proces hidrogenizacije u kojem se većina zdravih, nezasićenih masti iz ulja pretvara u zasićene. No za razliku od maslaca koji je bogatiji nezasićenim mastima, margarin je ipak zdraviji jer sadrži masti biljnog, a ne životinjskog podrijetla. Unatoč tome što uravnotežena prehrana uključuje 30 posto masnoća, nutricionisti preporučuju masnoće iz orašastih plodova te ulja bogatih nezasićenim masnim kiselinama poput maslinova i bučina

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Noella 26.04.2008.

    Da Latice,ali ako poslije ove \"zdrave\"maščobe pojedeš jedan ovakav cvjetić,on neutralizira sve negativno i krvne žile procvetaju od veselja;)

  • bijela latica 26.04.2008.

    Nevjerojatno.. Koliko je štetan ovaj članak! Ovo je prekompleksna tema da bi se članak mogao napisati u toliko malo redova i još krivo.. Hidrogenizirane masti su najopasnije masti ..stoga, što je MARGARIN tvrđi to je i štetniji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare