To je to što me zanima!

Naporni simptomi menopauze mogu potrajati i do 14 godina

Što valovi vrućine prije počnu to i dulje traju, pa tako menopauza u prosjeku traje 3,5 g. dulje kod žena koje su valunge iskusile prije samo gubitka menstruacije
Vidi originalni članak

Polovicu žena neugodni simptomi menopauze muče u prosjeku sedam godina, utvrdila je studija američkog Wake Forest Baptist Medical Centra provedena na 1449 žena četiri različite etničke skupine. Međutim, valovi vrućine i noćno znojenje mogu potrajati do 14 godina.

Što simptomi poput valova vrućina prije počnu to i dulje traju, utvrdila je dosad najveća studija. Žene koje su valovi vrućine mučili dok su još imale menstruaciju, menopauza je u prosjeku trajala 11,8 godina, što je tri i pol godine dulje nego kod žena koje su valunzi pogodili nakon gubitka mjesečnice, piše Daily Mail

Kod Afroamerikanki i žena latinoameričkog porijekla menopauza traje dulje nego kod Azijatkinja. 

- Liječnici bi trebali upozoravati žene da menopauza ne traje pet godina kako se to mislilo, već da se ona može odužiti i do 14 godina. To je osobito bitno za one žene koje koriste hormonalnu terapiju - istaknuo je voditelj istraživanja, Nancy Avis. 

Žene u prosjeku u menopauzu ulaze s 51. godinom života. Valovi vrućine povezuju se s povećanim rizikom od bolesti srca i gubitkom koštane mase. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ellizabet 18.02.2015.

    Mislim da bi mi žene trebale više paziti na sebe ali eto i sama sam lijena.Nedavno sam naišla na neku knjigu gdje piše da dva dcl čaja od stolisnika,svako jutro pomaže za smanjenje bolova kod menstrualnih ciklusa,obilnih krvarenja ali i u menopauzi.Samo ga treba piti redovito bez obzira na godine.

  • ovcaizbizovca 17.02.2015.

    hahaha duže nego plodnost

  • emaOs 17.02.2015.

    Zanimljivo je kada se u istoj prostoriji nalaze dvije ,tri s valunzima.......hahaha....zatvaraju se radijatori :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare