To je to što me zanima!

Napravite Crème brûlée kod kuće s tri jednostavna sastojka

Crème brûlée jedna je od onih slastica koja zvuči previše 'fensi' da biste je mogli napraviti kod kuće. Ali TikTok nam je pružio jednostavniji i lakši način da ga napravimo bez ikakve frke i dodatnih troškova
Vidi originalni članak

Shefshaq podijelio je recept za brz i jednostavan Crème brûlée na TikToku koristeći rastopljeni sladoled od vanilije. Povrh svega, možete ga raditi u mikrovalnoj ili u pećnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trebat ćete oko pola šalice (ili 120 ml) rastopljenog sladoleda po osobi. Možete ga rastopiti u posudi u mikrovalnoj pećnici ili na starinski način tako da ga ostavite u hladnjaku preko noći.

Zatim dodate jedan žumanjak po porciji, temeljito umutite, tako da se sve sjedini, a zatim ulijete u malu posudicu. Jedino zahtjevno kod ovoga je pečenje jer vam je potrebna bain-marie, odnosno posuda za pečenje ili 'vruća kupka'. Nakon što ste prethodno zagrijali pećnicu na 165 C, nabavite si svoj 'bain-marie' ili stavite kalup za torte i u njega stavite malu posudicu za Crème brûlée.

@shefshaq

You do NOT need a blow torch. 🔥 ##food ##foodlover ##easyrecipes ##quickrecipes ##foryou ##foryoupage ##fyp ##baking

♬ original sound - shefshaq

Jednom kad je lim u pećnici, pažljivo ulijte malo vruće vode u lim, ostavljajući ga punog do približno polovice posudice (voda nikada ne smije dodirivati ​​brûlée).

Pecite između 40 i 50 minuta dok ne izgledaju gotovo. Nakon što se ohlade barem dva sata, možete karamelizirati šećer u tavi na štednjaku i preliti brûlée. Možete i posipati malo šećera na vrh, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare