To je to što me zanima!

Napravite domaći fondant za slasne torte u vlastitoj kuhinji

Za najljepšu slavljeničku tortu ukrase možete izraditi i sami, ako znate kako napraviti domaću slatku masu za oblikovanje. Donosimo prokušani recept koji će vam omogućiti stvaranje čuda od slastica
Vidi originalni članak

Za savršeno ukrašenu tortu treba vam vrećica želatine u prahu, 50 ml hladne vode za želatinu i 20 ml vode za fruktozu, 100 g fruktoze, 900 g šećera u prahu te velika žlica glicerina, kojeg možete kupiti u ljekarnama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Želatinu prelijte vodom  i ostavite da nabubri. Fruktozu stavite u manji lonac i također prelijte vodom pa stavite na vatru da se otopi. Neprestano miješajte, a nakon 30-ak sekundi sklonite s vatre. Dodajte punu žlicu glicerina i pripremljenu želatinu pa promiješajte.

U posudu stavite 500-600 g šećera u prahu te postupno dodajte otopljeni šećer stalno miješajući. Povremeno dodajte još šećera u prahu pa prebacite na radnu površinu te s ostatkom šećera umiješajte fondant. Gotov fondant ostavite pola sata da se ohladi, a onda ga stavite u vrećicu te dobro zatvorite i čuvajte na sobnoj temperaturi.

KAO PROFESIONALAC Naučite kako savršeno ukrasiti tortu s fondantom bez greške

Najbolje ga je upotrijebiti u iduća dva, tri dana jer je tako najlakše raditi s njim, ali ga možete čuvati i cijeli mjesec ako želite. Bit će malo tvrđi pa ga stavite pet sekundi u mikrovalnu. Pazite da ga ne pregrijete, možete se opeći jer u sredini bude vreo. Fondant je najbolje bojiti jestivim gel-bojama. Uzmete količinu fondanta, zabodete čačkalicu u boju pa na nekoliko mjesta u fondant. Ako bojite bojom u prahu, prije nego što je stavite, rastopite je s nekoliko kapi vode ili alkohola.

Pâte à sucre

Sastojci: 4 žlice tekuće glukoze, 2 bjelanjka, 1 kg šećera u prahu

Priprema: Bjelanjke malo umutite vilicom, dodajte glukozu, promiješajte pa postupno dodajte šećer u prahu. Zatim izlijte masu na radnu površinu i izradite rukama. Podijelite je i obojite prema želji u više boja. Od ove količine dobit ćete dovoljno šećerne mase da prekrijete tortu te će vam ostati  i za nekoliko ukrasa. Ako želite, samo za ukrase možete napraviti pola od ove količine.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare