To je to što me zanima!

Napravite pastu s bundevom i pripremite super ukusni ručak

Mascarpone sir i bundeva idealna su kombinacija za super ručak sa jesenskom temom. Isprobajte ovaj recept i probajte nešto drugačiju tjesteninu
Vidi originalni članak

Za jesensku tjesteninu od bundeve trebat će vam 2 žlice maslinova ulja, sitno nasjeckani luk, 2 zgnječena češnja češnjaka, 500 g bundeve, oguljene i narezane na kockice veličine oko 3 cm, 50-100 ml mlijeka, 2 žlice pasate od rajčice, 2 žlice mascarponea, 350 g kratke tjestenine (rigatoni ili penne) i 40 g ribanog parmezana.

Zagrijte ulje u vatrostalnoj posudi ili tavi na laganoj do srednje jakoj vatri i pržite luk s prstohvatom soli 10-15 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite još jednu minutu. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu kuhajte bundevu u tavi s kipućom slanom vodom 10-15 minuta dok ne omekša.

VRLO JEDNOSTAVAN RECEPT Čokoladni kolač koji se ne peče

Ocijedite i prebacite u blender. Pomiješajte je s 50 ml mlijeka i pirjanim lukom dok smjesa ne bude glatka. Postupno dodajte mlijeko dok smjesa ne postane glatka. Izlijte smjesu u tavu, dodajte pasatu i mascarpone te kuhajte na laganoj vatri. Skuhajte tjesteninu, prelijte pripremljenim umakom, dodajte parmezan i 50 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina. Poslužite s još malo parmezana i uživajte.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KULINARSKOG SERIJALA ‘LEĐA O LEĐA’:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare