To je to što me zanima!

Napravite sami apsolutni hit - kruh oblak u duginim bojama

Zovu ga još i keto ili proteinski kruh jer ne sadrži ugljiikohidrate, a recept je poprilično jednostavan. Okušajte se u pripremi najnovijeg viralnog hita koji ne samo da je ukusan, već i super izgleda u duginim bojama
Vidi originalni članak

Neki oblak kruh uspoređuju sa šećernom vatom, a ostali za njega kažu da je 'hrana za anđele'. Krug oblak posljednjih je tjedana postao viralni hit na društvenim mrežama s velikim brojem amaterskih kuhara koji dijele svoje recepte i kako im je ispao.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako na TikTok utipkate #cloudbread, vidjet ćete preko 2,4 milijarde pregleda, dok se na Instagramu on pojavljuje u preko 35 tisuća postova.

Slavne slastičarke Rachel Samson iz Fork in Me i Valentina Mussi iz Sweet Portfolio za CNN su podijelile svoje najbolje trikove za njegovu izradu.

Vijesti Hrvatski kruh i žitarice skuplji od njemačkog i prosjeka Europe

Što je oblak kruh?

On se zapravo tehnički i teško može klasificirati kao kruh, jer su mu jedini sastojci bjelanjak, kukuruzni škrob i šećer, premda sam vidjela varijacije s grčkim jogurtom, krem sirom i cijelim jajima, kaže Samson.

Mussi se slaže s opisom torte kao anđeoskom hranom - napomenuvši da to pahuljasto tijesto sliči i na tzv. okruglu kruh.

- Vjerujem da popularnost oblaka kruha ima veze s njegovom blistavom, pahuljastom teksturom. Kad ga se razdvoji, on podsjeća na oblak, a odlično je to da vam trebaju samo četiri osnovna sastojka da biste napravili savršenu poslasticu - kaže Mussi.

RECEPT Fina ljetna slastica: Cheesecake koji mogu napraviti i početnici

Kako napraviti oblak kruh

Samson predlaže da iskušate recept koji će vam donijeti savršen oblak u duginim bojama. Ona je koristila odvojene male zdjele što joj je olakšalo miješanje oblaka svake boje.

Njezin recept:

  • 3 bjelanjka
  • 1/2 žličice ekstrakta badema ⁣
  • 2 žlice šećera ⁣
  • 1 žlica kukuruznog škroba ⁣

Zagrijala je pećnicu na 180 Celzijusa, te odvojila bjelanjak koji je tukla sve dok se nije počeo pjeniti. Dodala je arome, šećer i kukuruzni škrob te polako tukla dok se nisu pojavili 'čvrsti vrhovi'. U tom trenutku ih je razdvojila u odvojene zdjele kako bi dodala boje i formirala dugu.

- Žlicom ili špatulom izlijte smjesu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, oblikujte u oblak i pecite 20 minuta. Izvadite i uživajte! - savjetuje Samson.

Mussi kaže da je do sada omiljena verzija oblaka kruha narančasta napravljena s ekstraktom naranče umjesto ekstrakta vanilije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kila kruha kila perija 30.08.2020.

    Naravo opet gay populaciiji se ide uz dlaku i širite heterofobiju

  • Tana B. 30.08.2020.

    Šećer i kukuruzni škrob i ne sadrži ugljikohidrate? Hahahaa, mala provjera osnova kemije ne bi škodila prije ovakvih članaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare