Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Napravite sami apsolutni hit - kruh oblak u duginim bojama

Napravite sami apsolutni hit - kruh oblak u duginim bojama

Zovu ga još i keto ili proteinski kruh jer ne sadrži ugljiikohidrate, a recept je poprilično jednostavan. Okušajte se u pripremi najnovijeg viralnog hita koji ne samo da je ukusan, već i super izgleda u duginim bojama

VIDEO

Neki oblak kruh uspoređuju sa šećernom vatom, a ostali za njega kažu da je 'hrana za anđele'. Krug oblak posljednjih je tjedana postao viralni hit na društvenim mrežama s velikim brojem amaterskih kuhara koji dijele svoje recepte i kako im je ispao.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

00:43

Ako na TikTok utipkate #cloudbread, vidjet ćete preko 2,4 milijarde pregleda, dok se na Instagramu on pojavljuje u preko 35 tisuća postova.

Slavne slastičarke Rachel Samson iz Fork in Me i Valentina Mussi iz Sweet Portfolio za CNN su podijelile svoje najbolje trikove za njegovu izradu.

Hrvatski kruh i žitarice skuplji od njemačkog i prosjeka Europe
Hrvatski kruh i žitarice skuplji od njemačkog i prosjeka Europe

Što je oblak kruh?

On se zapravo tehnički i teško može klasificirati kao kruh, jer su mu jedini sastojci bjelanjak, kukuruzni škrob i šećer, premda sam vidjela varijacije s grčkim jogurtom, krem sirom i cijelim jajima, kaže Samson.

Mussi se slaže s opisom torte kao anđeoskom hranom - napomenuvši da to pahuljasto tijesto sliči i na tzv. okruglu kruh.

- Vjerujem da popularnost oblaka kruha ima veze s njegovom blistavom, pahuljastom teksturom. Kad ga se razdvoji, on podsjeća na oblak, a odlično je to da vam trebaju samo četiri osnovna sastojka da biste napravili savršenu poslasticu - kaže Mussi.

Fina ljetna slastica: Cheesecake koji mogu napraviti i početnici
Fina ljetna slastica: Cheesecake koji mogu napraviti i početnici

Kako napraviti oblak kruh

Samson predlaže da iskušate recept koji će vam donijeti savršen oblak u duginim bojama. Ona je koristila odvojene male zdjele što joj je olakšalo miješanje oblaka svake boje.

Njezin recept:

  • 3 bjelanjka
  • 1/2 žličice ekstrakta badema ⁣
  • 2 žlice šećera ⁣
  • 1 žlica kukuruznog škroba ⁣

Zagrijala je pećnicu na 180 Celzijusa, te odvojila bjelanjak koji je tukla sve dok se nije počeo pjeniti. Dodala je arome, šećer i kukuruzni škrob te polako tukla dok se nisu pojavili 'čvrsti vrhovi'. U tom trenutku ih je razdvojila u odvojene zdjele kako bi dodala boje i formirala dugu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cloud Bread, the #RAINBOW 🌈☁️🍞⁣ ⁣ The newest viral trend is #CLOUDBREAD which isn’t really bread at all, and so far I think I’m the only person who truly LOVES it. It’s definitely eggy, but I love eggs. I tried this recipe a couple of different ways and liked it best with almond flavoring. You’ll need: ⁣ ⁣ 3 egg whites ⁣ 2 tbsp sugar ⁣ 1 tbsp corn starch ⁣ 1/2 tsp almond extract ⁣ Food Coloring and toppings are optional! ⁣ ⁣ Preheat oven to 350°. Separate your egg whites and beat until just starting to foam. Add in flavoring, sugar and corn starch, slowly, and beat until firm peaks appear. At this point I separated and gently folded food coloring in two separate bowls to form a rainbow. Using a spoon or spatula, dollop your mixture onto a baking sheet covered with parchment. Form into a cloud and bake for 20 minutes. Take out, tear and enjoy! It sunk on me pretty quickly, I’ll play around with the formula and whisk time a bit and report back!⁣ ⁣ Popularized on TikTok by @linqkitchen, I’m excited to see a fun new trend carrying over to Instagram - What do you guys think?⁣ ⁣ #stickaforkinMIA......................................................... #cloudeggs #eggbeater #eggs #angelfoodcake #dessert #almond #recipevideo #recipe #homemade #rainbowfood #satisfying #easyrecipe #quarantinefood #quarantinechef #trending #trendyfood #kawaiifood ⁣⁣⁣

Objavu dijeli Stickaforkinme 🍩 Rachel Samson (@stickaforkinme)

- Žlicom ili špatulom izlijte smjesu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, oblikujte u oblak i pecite 20 minuta. Izvadite i uživajte! - savjetuje Samson.

Mussi kaže da je do sada omiljena verzija oblaka kruha narančasta napravljena s ekstraktom naranče umjesto ekstrakta vanilije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj