To je to što me zanima!

Napravite sredstvo za čišćenje kistova za šminkanje: Treba vam samo nekoliko sastojaka

Uzmite šalicu i pol destilirane vode, 2 žlice votke, 2 žličice tvrdog sapuna, 20 kapi eteričnog ulja čajevca, te malo bademova ulja ako je riječ o kistovima s prirodnim vlaknima
Vidi originalni članak

Većina ljudi higijenu stavlja na prvo mjesto, no vrlo je lako zaboraviti na higijenu ostalih stvarčica, a kistovi za šminku sigurno su jedna od njih. No to je ujedno stvar koju nikako ne biste smjele zaboravljati, jer neodržavani kistovi mogu naštetiti licu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ismijava Britanke zbog pretjeranog šminkanja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim toga, održavanje pribora čistim produljuje i njegovo trajanje, što može biti posebno važno onima koji kupuju skuplje četke izrađene od kvalitetnih materijala.

PAMETNO ULAGANJE Koristite višenamjenski make-up: Praktičan je i štedi novac

Autorica portala Wellness Mama, Katie Wells, svojim je čitateljima podijelila nekoliko savjeta za održavanje kistova za šminkanje.

- Moje mišljenje je da učestalost čišćenja kistova prvenstveno ovisi o tome koliko se pribor često koristi i koliko se različitih proizvoda nanosi njime. Svoj pribor čistim svaki tjedan ili dva - napisala je Katie.

Također je otkrila svoj jednostavni recept za prirodno sredstvo za čišćenje kistova, u koje stavlja šalicu i pol destilirane vode, 2 žlice votke, 2 žličice tvrdog sapuna, 20 kapi eteričnog ulja čajevca, te malo bademova ulja ako je riječ o kistovima s prirodnim vlaknima.

Sastojke dobro pomiješa, a kad čisti kistove, ulije manju količinu u zdjelicu te uroni kistiće i njima radi pokrete kao da boji zid. Nakon toga ih dobro ispere u tekućoj vodi i pusti da se osuše.

UKLONITE MRLJE I TRAGOVE Najbolja metoda za čišćenje svih vrsta televizora i daljinskog upravljača - bez oštećenja

Pazite koji proizvod birate

Netko za čišćenje kistova koristi sapun i vodu, a netko sredstva za čišćenje na bazi alkohola. Smatram da sapun ne može do kraja odstraniti sve nečistoće, a mnoga sredstva na bazi alkohola djeluju toksično, kaže Katie.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Demetra ⚜💙_17 12.02.2023.

    Ili gurnite pod toplu vodu i operite šamponom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare