To je to što me zanima!

Nar ublažava starenje i stres, a odličan je za seks i zdravo srce

Nar usporava oksidaciju DNK stanica koja nastaje prirodno, tj. zbog starenja. Bogat je vitaminima A, C i E te željezom i antioksidansima, potvrđuje istraživanje
Vidi originalni članak

Dnevna doza nara usporava proces starenje DNK-a, otkriva studija tvrtke Pomegreat PurePlus provedena na 60 volontera koji su mjesec dana uzimali nar. Kod ljudi koji su redovito pili sok od nara, markeri 8-Oxo-DG koji uzrokuju oštećenje stanica mozga, mišića, jetre, bubrega i starenje kože su se smanjili, za razliku od onih koji nisu ga nisu jeli. Razne kemikalije koje unosimo hranom, pićem i zrakom oštećuju naš DNK, a blagotvorne tvari nara nalaze se u nejestivoj kori, košticama i bijeloj srži i pomažu u borbi protiv istih, tvrde znanstvenici. 

- Nar usporava oksidaciju ili "hrđanje" DNK stanica koja dolazi sa starenjem. Upravo takav pogled na starenje, kao oksidiranje, pruža mogućnosti za lijek - ističe za Daily Mail voditelj dr. Sergio Streitberger. 

Osim što usporava proces starenja, nar je odličan za srce, smanjuje stres te poboljšava seksualni život. Bogat je vitaminima A, C i E te željezom i antioksidansima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare