To je to što me zanima!

Naučite osnove šivanja i spasite svoju odjeću od bacanja u smeće

Kad se odjeća podere, nemojte je odmah baciti. Procjenjuje se da svaki čovjek godišnje baci oko 35 kg odjeće. Razmislite prije toga može li se pokrpati.
Vidi originalni članak

U današnje vrijeme mnogi odjeću bacaju čim se malo iznosi i odlaze u dućan po 'nove krpice'. No i kod kuće svojoj staroj robi možete udahnuti novi život i za malo novca sasvim osvježiti svoju garderobu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad se odjeća podere, nemojte je odmah baciti. Procjenjuje se da svaki čovjek godišnje baci oko 35 kg odjeće. Razmislite prije toga može li se pokrpati.

ZELENA MEDALJA Nije teško: U pet koraka do zdravlja iz organskog vrta

Naučite osnovne tehnike šivanja i pokrpajte manje rupe, a ako to ne uspijete, uvijek možete odnijeti odjeću na krpanje. Osvježite odjeću - skratite hlače ili dodajte neki zgodni prišivač.

Također, kod kuće uz pomoć prirodnih sastojaka možete napraviti boje za tkaninu kojima možete svojoj odjeći dati sasvim novi izgled i to za jako malo novca. Na primjer, umjesto da bacite ostatke avokada, možete napraviti prekrasnu crvenu boju za odjeću. Prvo uklonite sve meso i istrljajte košticu vlažnom krpom, a zatim ostatke skuhajte u loncu.

EKO SAVJET Za potpalu roštilja pazite na izbor ugljena - birajte 'zeleniji'

Nakon što voda postane crvena, umočite odjeću u smjesu dok ne postignete željenu boju i isperite je hladnom vodom prije sušenja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare