To je to što me zanima!

Ne možete odoljeti istiskivanju prišteva? Ovo je najbolji način

Najmanje oštećenje: Ne pritišćite jagodicama prstiju zdravu kožu oko prišta, već uzmite steriliziranu iglu i njome probušite samo prišt paralelno uz kožu
Vidi originalni članak

- Prišt se nikad ne smije direktno stiskati jer ćete na taj način unakaziti kožu, tvrdi dr. Mehmet Oz gostujući u Oprah Showu. Iako savjetuje da se prištići i akne uopće ne diraju, za one koje ne mogu prestati "prčkati" po svom licu, to bi barem trebali raditi tako da najmanje oštećuju kožu, piše Daily Mail.

Direktno pritiskanje okolne kože oko samog prišta jagodicama uništava i zdravu kožu, uzrokuje dugotrajno crvenilo i ožiljke. Najbolji način je korištenje sterilizirane igle kojom se prišt probuši na dva mjesta tako da se igla ubode u njega paralelno uz lice. Pogledajte kako to izgleda na maketi prišta u videu:

Svaki peti ne može odoljeti istiskivanju prišteva, a većina to radi na potpuno pogrešan način. Iglu treba prethodno očistiti alkoholom, a iglom ciljati na isključivo bijelo mjesto prišta - jer je ta koža već mrtva, ističe dr. Oz.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Pinky2 16.11.2014.

    Probleme s aknama ne smijemo zanemariti. Oni mogu izazvati mnoge posljedice poput ožiljaka na licu. Ukoliko imate problema s aknama, namažite lice s destiliranom vodom ili micelarnom otopinom što preporučuju dermatolozi te nikako nemojte mazati lice s običnom vodom iz slavine jer ta voda ima dosta kamenca. Koristite proizvode od Bioderma. To je moje idealno rješenje za akne....:)

  • LebronPetrovic 31.10.2014.

    Mite (ne) seri !

  • fast949 30.10.2014.

    Doktor OZ prodaje muda pod bubrege, baš i nije tako kako se prikazuje voda je zakon i prirodni sapun .Puna mi je kapa što Ameri kemijaje i dobro prodaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare