Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Ne možete odoljeti istiskivanju prišteva? Ovo je najbolji način

Ne možete odoljeti istiskivanju prišteva? Ovo je najbolji način
1

Najmanje oštećenje: Ne pritišćite jagodicama prstiju zdravu kožu oko prišta, već uzmite steriliziranu iglu i njome probušite samo prišt paralelno uz kožu

- Prišt se nikad ne smije direktno stiskati jer ćete na taj način unakaziti kožu, tvrdi dr. Mehmet Oz gostujući u Oprah Showu. Iako savjetuje da se prištići i akne uopće ne diraju, za one koje ne mogu prestati "prčkati" po svom licu, to bi barem trebali raditi tako da najmanje oštećuju kožu, piše Daily Mail.

Direktno pritiskanje okolne kože oko samog prišta jagodicama uništava i zdravu kožu, uzrokuje dugotrajno crvenilo i ožiljke. Najbolji način je korištenje sterilizirane igle kojom se prišt probuši na dva mjesta tako da se igla ubode u njega paralelno uz lice. Pogledajte kako to izgleda na maketi prišta u videu:

VIDEO

Svaki peti ne može odoljeti istiskivanju prišteva, a većina to radi na potpuno pogrešan način. Iglu treba prethodno očistiti alkoholom, a iglom ciljati na isključivo bijelo mjesto prišta - jer je ta koža već mrtva, ističe dr. Oz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21
Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 13. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Turska tjestenina postala pravi je hit: Donosimo vam recept
JEDNOSTAVNO JE

Turska tjestenina postala pravi je hit: Donosimo vam recept

Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike, a umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, soka od pola limuna i prstohvata soli