To je to što me zanima!

Ne sa štapićem! Liječnik otkrio genijalan trik za čišćenje ušiju

Poanta je u tome da se omekša stvrdnuti cerumen u ušima, a to je najlakše ukapavanjem ulja. U težim slučajevima pomaže šprica te mješavina octa i alkohola
Vidi originalni članak

Iako većina zna da štapić gura cerumen u unutrašnjost što izaziva upale te začepljenje, no teško je odoljeti čišćenju ušiju.

Osim toga, ljudi često koriste i druge, nerijetko opasne metode bez puno rezultata. Dr. David Gill, američki pedijatar kaže kako nitko ne bi trebao nasilno uklanjati vosak iz ušiju, već postoji puno učinkovitija metoda, a uključuje korištenje namirnica iz kuhinjskog ormarića u slučaju začepljenja cerumena u ušima.

Pogledajte video:

Za veće nakupine važno je otvrdnuli vosak omekšati uljem, tako da se namače vatica u ulje i postavi je se u uho bez guranja. Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se vosak mogao pomaknuti prema vanjskom kanalu. Pričekajte dvije do tri minute i nakapajte par kapi ulja u uho.

Ako ni to ne pomaže, tada u omjeru jedan prema jedan pomiješajte bijeli ocat i medicinski alkohol te s tom otopinom uz pomoć injekcije ili šprice iz ljekarne jednostavno isprati uho.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • jozo biber 17.02.2016.

    ovakvi videa će nam sve više trebat jer kad stignemo na red uz ove liste naručivanja više nam ni neće trebat doktor ,jedino nam ide na ruku da je upropašten stočni fond pa će valjda veterinari imati vremena za nas majmune .

  • 13.01.2016.

    Zaroniti na bar 5 metara dubine na dah, bez kompenzacije pritiska, nagnuti se lijevo pa desno, pa skroz okomito naglavačke pa na leđa da more uđe skroz i u sinuse i riješeno. More čisti i liječi sve.

  • texviler 12.01.2016.

    a da se ode kod doktora

Komentiraj...
Vidi sve komentare