To je to što me zanima!

Ne treba se bojati vlastitih pogrešaka na putu prema sreći

Hrabro naprijed: strah od pogrešaka koči životne ciljeve i uspjeh. Zato je bitno naučiti reći "bit će bolje!", Pogreške su jednako dobar "učitelj" kao i uspjesi
Vidi originalni članak

Dostojanstvenije je i korisnije provesti život učeći na pogreškama nego stalno strahujući od njih, davno je rekao irski dramatičar George Bernard Shaw. Iako nisu ugodne, pogreške su nezaobilazan dio životnog puta i kamen temeljac njegova samorazvoja, slaže se većina suvremenih stručnjaka. Zbog straha od pogrešaka često se propuštaju važni životni izazovi i neprocjenjiva nova iskustva, no najvažnije od svega, on je najveća kočnica planova, snova i ciljeva.

- Umjesto da nepotrebno trošite vrijeme mozgajući o onome što ste napravili pogrešno, naučite se koncentrirati na vrlo jednostavne riječi ‘bit će bolje!’ - savjetuje škotska trenerica umijeća življenja Jacqueline Wales. Drugim riječima, sve što vam se čini naopako učinjeno, dio je vaše prošlosti. Sad je važno jedino ono što dolazi dalje.

- Čini li vam se da ste pogriješili, ne očajavajte. Radije se nasmiješite. Zapamtite - upravo ste naučili nešto novo. Pogreška je moćan alat koji vam pomaže da u idućoj situaciji reagirate posve drukčije; mudrije i uspješnije - zaključuje J. Wales.

Strah vodi nezadovoljstvu

Uvijek napravite ono od čega najviše strahujete, rekao je američki književnik Ralph Waldo Emerson. Manjak vjere u sebe i igranje na sigurnu kartu vode neuspjehu i nezadovoljstvu, tvrde stručnjaci. No rad na sebi i testiranje vlastitih mogućnosti razvijaju osobnost te vode ispunjenju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare