To je to što me zanima!

Čudesno: Znate li što se dogodi kada zapalite suhi lovorov list?

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi dišne puteve...
Vidi originalni članak

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd. 

PROVJERENO POMAŽE Super trik kako utonuti u san brzo i spavati do jutra kao beba

Ovo je nekoliko načina na koje ga možete koristiti za zdravlje:

  • Pomaže kod tjeskobe i umora, razbuđuje - kombinacija kemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.  

  • Tjera sluz iz pluća - lovorov list je stimulans dišnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru - inhalirati. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu. 
  • Pomaže kod dijabetesa - istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje razinu glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2. 
  • Dobar je za probavu - stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte trbuh uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu. 

NAUČITE IH RAZLIKOVATI Pozitivan i negativan stres: Što se događa u našem tijelu

  • Za pravilan rad srca - organski spoj pronađen u lovoru jača stijenke kapilara u srcu i pomaže eliminirati loš kolesterol iz tijela. 
  • Liječi upalu zgloba - uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. 
  • Kod urinarnih infekcija - pomiješajte prah od lovora s mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema, piše RemedyDaily.

VIDI OVO: Mickey Mouse u šoku: Drugi zaprosio Minnie pred njim.

VIDI OVO: Melania Trump okopavala vrt i postala viralni vic.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • krena 03.08.2018.

    Jako dobra informacija ako znamo da je Kujundžić najavio poskupljenje cigareta za duplo ! Idem odmah sutra osušiti kilo lišća od lovora. I kupiti jednu kutiju uložaka za punjenje cigareta. A aparat već imam. Po onome što piše, izgleda da je lovor bolji od marihuane.

  • 03.08.2018.

    jako zdravo,prirodni lijek

  • ambientocclusser 03.08.2018.

    Dakle, što se dogodi? Gdje je odgovor iz clickbait naslova? Dimi se? Dakle isto kao i bilo koji drugi suhi list? Nevjerojatno. Šok i nevjerica. Sve ostalo navedeno su samo rekla kazala. Nula bodova kod dijabetesa. "stručnjaci se slažu" bi trebalo popratiti i koji točno stručnjaci i kako su ustanovili djelovanje. No naravno, puni se prostor na portalu, nije sad bitno popuniti sitnice istinitim tvrdnjama. Ja ću ipak lovor i dalje u lonac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare