To je to što me zanima!

Nečistoću iz mitesera najbolje čiste cimet, limun i zeleni čaj

Miteseri se najčešće pojavljuju na bradi, nosu i čelu, a najbolje ih čiste kreme na bazi vitamina C i B3. Pomažu i maske na bazi meda, soka od limuna i cimeta
Vidi originalni članak

Miteseri su nakupine izlučenog prirodnog sebuma u porama. Ove male crne točkice najčešće prekrivaju nos, bradu i čelo, a sklonija im je masna koža jer luči više masnoća. Nečistoću najbolje čiste kreme na bazi vitamina C i B3, ali prvi rezultati vide se tek nakon šest do osam tjedana kad se stanice kože obnove. Mitesere čiste i namirnice iz kuhinje, a maske se preporučuje nanositi jednom na tjedan. 

Cimet

U posudi treba pomiješati jednu žličicu mljevenog cimeta s dvije žličice meda. Pastu potom treba nanijeti na kritične točke i ostaviti da djeluje barem 15 minuta prije ispiranja, piše Natural Living Ideas

Fotolia

Sok od limuna

Odličan saveznik u borbi protiv mitesera je limun bogat vitaminom C. On sužava pore, uklanja mrtve stanice kože i dezinficira kožu. Dovoljno je iscijeđeni limunov sok nanijeti na lice i ostaviti da djeluje oko pola sata te nakon toga isprati. 

Zeleni čaj 

Zeleni čaj prvo treba skuhati pa potom ohladiti na sobnu temperaturu. Nakon toga vatom se nanosi na mitesere i ispire nakon 10 minuta. Antioksidansi iz čaja pomažu u čišćenju sebuma i smanjuju upalne procese. 

Fotolia

Med

Zagrijte žlicu meda, pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu i potom nanesite na lice. Pazite da med ne bude prevruć. Ostavite da djeluje 10 minuta pa potom isperite mlakom vodom. Med čisti mitesere i ujedno djeluje antibakterijski. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kokaza5 01.03.2015.

    Nemam mitesere.

  • naomi-1 11.02.2015.

    Obična budalaština,kaže limun je važan u ovom bučkurišu jer sužava pore.Upravo su sužene pore i zatvorene pore puderom uzrok upale mitesera.Ključno je otvoriti pore da se sebum izlučuje iz žljezda što lakše na površinu,ne jesti masnoće ,čokoladu ,koristiti tonik za dezinfekciju i čišćenje lica i naravno glavna karika u oslobađanju mitesera i prišteva je AVENE krema za lice.U slučaju upale mitesera koristiti antibiotik soluciju lokalno nanijeti štapićem za uši direktno na aknu.Uporno svaki dan tako i nestati će akne i miteseri,naravno ako nije ovarij policističan jer u tom slučaju ide hormonska terapija.Sve funkcionira savršeno samo treba htjeti.Puder odbaciti jer on zatvara pore i čini štetu.

  • Abdul Qamar Hashim Al Sa ud 11.02.2015.

    mitesera čisto staro Hrvatski

Komentiraj...
Vidi sve komentare