To je to što me zanima!

Nelagodne i nezgodne 'ups' situacije imaju rješenja

Umijeće ćaskanja spasit će situaciju čak i ako ste pogrešno oslovili starog znanca, a graciozno hvala bit će dovoljno za zasipanje komplimentima
Vidi originalni članak

Moderne razgovore pokreće svrha, smatra newyorški psiholog Mark Pelusi. Nema li je, situacija može postati vrlo neugodna ako npr. susretnete znanca dok čekate u redu i pritom ga oslovite krivim imenom. Budući da se ne poznajete dovoljno, ne znate ni kako biste mu pristupili ni o čemu biste pričali. Kako biste izbjegli neugodnu šutnju, Pelusi predlaže da stvorite svrhu. Razgovarajte o nečemu što vas zanima jer ćete znati o čemu pričate. Uključite i znanca u razgovor, ali nastojte se ne usredotočiti previše na sebe. U protivnom, to bezazleno čavrljanje može od vas stvoriti narcisa.

NJOJ SADA NIJE BITNO KOLIKO SE DUGO NISTE ČULI
Vašoj staroj prijateljici poginuo je muž u prometnoj nesreći. Već dugo se niste čuli, izgubili ste kontakt, i sad ne znate kako joj pristupiti nakon toliko vremena. Najispravnije je zanemariti proteklo vrijeme, nazvati je, iskreno izraziti sućut i saslušati je.

GRACIOZNO PRIHVAĆANJE KOMPLIMENTA
Cijela rodbina oduševljeno je komplimentirala vaš novi izgled, a vi ste na to zanijemjeli. Nesigurni, ne znate kako reagirati jer znate da se sada trebate dokazati. Zato graciozno recite “hvala” i vjerujte da su pohvale iskrene.

POŠTUJTE ODBIJENE: Odbijete li kolegu s posla za spoj, nemojte bježati od njega nego pokažite poštovanje i budite pristojni

PRIVATNI PROBLEMI: Šefov nagli ispad bijesa i komentiranje vašeg izgleda ne shvaćajte osobno jer problem nije u vama

SPOSOBNI I UZ POMOĆ:  Ponudi li vam svekrva pomoć pri organizaciji ručka, prihvatite jer ne morate dokazivati svemoć

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare