To je to što me zanima!

Neodoljiva i sočna crveno-bijela osvježenja od jagoda

Za zdrav i slastan desert od jagoda bit će dovoljni samo keks i slatki sir, rastopljena čokolada ili pak kratko miksanje s vodom i jogurtom za smoothie
Vidi originalni članak

Poslastice od jagoda ne zahtijevaju puno vremena, pripremaju se uglavnom s malo sastojaka i zato ne obiluju kalorijama poput većine kremastih deserata. Poželite li nešto više od pošećerenih jagoda, možete rastopiti čokoladu i krajeve jagoda umočite u nju. Poslužite nakon što se ohlade. Za doručak možete tanke kekse premazati nemasnim kravljim sirom i poredati jagode. Dodate li tome otopljenu čokoladu dobit ćete odličan i brz desert za ukućane ili goste. Za smoothie su dovoljne jagode, jogurt od jagoda i dvije žlice vode. Izmiksajte i poslužite kao osvježavajući desert. Bogat i zdrav doručak dobit ćete dodate li tome žitarice s mlijekom i par jagoda.

TORTA OD SIRA I JAGODA
Sastojci: 100 g maslaca, 150 g piškota, 500 g jagoda, 500 g mascarponea, 500 g svježeg nemasnog kravljeg sira, 150 g šećera, sok i korica 1,5 limuna, 30 g škrobnog brašna, prstohvat soli, 5 jaja, žlica slatkog vrhnja
Otopite maslac. Piškote smrvite valjkom i pomiješajte s margarinom. Stavite u namašćen kalup. Pecite15 min na 180°C. Jagode prepolovite i stavite na tijesto. Umiješajte 400 g mascarponea, svježi sir, šećer, sok i koricu limuna. Dodajte brašno, sol i jaja. Kremu nanesite na jagode. Pecite oko 90 min. Pomiješajte vrhnje i 100 g mascarponea i premažite.

RAJ OD JAGODA
Sastojci: gotovi biskvit bez sredine, 4 šalice jagoda, žlica mlijeka, 350 ml slatkog vrhnja
Prerežite biskvit na tri dijela. Stavite donji na postolje za tortu. Izrežite na listiće jagode iz dviju šalica. Stavite sa strane. Ostatak jagoda zgnječite i pomiješajte s mlijekom. Dodajte 1,5 šalicu slatkog vrhnja i dobro izmiješajte. Premažite prvi dio biskvita s polovicom smjese. Na njega stavite pola izrezanih jagoda. Stavite drugi dio biskvita i ponovite postupak. Stavite zadnji dio biskvita i cijelu tortu premažite s ostatkom smjese jagoda i slatkog vrhnja. Ohladite sat vremena.

TORTICE S JAGODAMA
Sastojci: 150 g margarina, 150 g šećera, vanilin šećer, prstohvat soli, 4 jaja, 200 g pšeničnog brašna, žličica praška za pecivo, preljev za torte, 30 g šećera, 250 ml vode, šlag, 750 g jagoda
Umutite margarin. Dodajte  šećer, vanilin šećer i sol dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte jedno po jedno jaje, potom brašno s praškom za pecivo. Ulijte u kalupe i pecite na 180°C oko 65 minuta. Tortice premažite šlagom. Zašećerite jagode i složite ih na kalupe. Pripremite preljev prema uputama na pakiranju, prelijte i ukrasite šlagom.  

KOLAČIĆI S JAGODOM
Sastojci: 150 g pšeničnog brašna, žličica praška za pecivo, 75 g šećera, vanilin šećer, jaje, 75 g margarina, 50 g čokolade za kuhanje, 750 g jagoda, 150 g šećera, crveni preljev za torte
Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje i margarin. Izmiksajte u glatko tijesto. Umijesite i stavite kratko na hladno. Razvaljajte na 3 mm debljine i čašom izrežite pločice. Pecite na 200°C oko 15 minuta. Čokoladu otopite na pari i premažite pločice. Jagode stavite na sredinu i prelijte preljev spravljen prema uputama.

>>> Nasjeckane jagode odlično će prijati i u palačinkama. Prema želji ih možete pošećeriti, staviti malo margarina ili dodatno posuti sa slatkim kakaom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare