To je to što me zanima!

Eksplozivni trend: Proljeće u neonskim bojama u stilu 80-ih

Detalje u neonskim bojama najbolje je kombinirati s osnovnim nijansama poput bež, crne, bijele ili sive, a pravilno kombiniranje nijansi pomaže i u skrivanju suvišnih kila
Vidi originalni članak

Iako su posljednjih nekoliko sezona modnim pistama suvereno vladali pastelni tonovi, ovog proljeće red je došao na neonske boje. Ovaj trend predlažu i brojni dizajneri poput modne kuće Gucci, Diane von Furstenberg, Oscara de la Rente i Donne Karan. Boje su toliko upečatljive da ih je najbolje kombinirati sa smirenijima, odnosno osnovnim bojama. 

Popularne su žute nijanse, narančaste, zelene, ružičaste i plave. Žuta se odlično slaže s plavim i sivim tonovima, baš kao i ružičasta i plava, zelene pristaju uz bež i bijelo, dok narančasta voli boje iz cijelog neonskog spektra. Najviše će do izražaja doći u spoju s crnom ili bijelom bojom. 

Modni detalji 

Boje popularne 80-ih dugo su izbivale s modne scene, a dizajneri za one hrabrije predlažu neonske boje od glave do pete, dok su za diskretnije pun pogodak modni detalji. Tonovi su međutim ženstveniji i blaži nego prije tri desetljeća, pa su tako torbe, sunčane naočale, remen ili cipele savršen izbor ako želite običan styling učiniti posebnim. 

Dok su neonske boje u pitanju treba se voditi pravilom što jednostavnije to bolje. Tako bi odjeća trebala biti čistih linija i bez suvišnih detalja jer može djelovati previše napadno. 

Bojama sakrijte suvišne kilograme

Neonske boje izvrstan su dodatak koji pomaže i u skrivanju kilograma. Obliku kruške najbolje pristaju suknje u tamnim tonovima, dok će gornji dio u jarkim bojama odvući pozornost s donjeg dijela tijela. Također, kod kruškolikog oblika, struk se može istaknuti remenom u jarkoj boji. Za oblik jabuke vrijedi obrnuto, majice ili košulje su tamne, a hlače ili suknje u jarkim ružičastim, plavim ili žutim tonovima. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • mučkođubre2 19.03.2013.

    nije z svakodnevnu upotrebu, samo za helloween

  • FORTUNA_1 19.03.2013.

    Boje su zakon..volim kombinirati.

  • Matilda_2 18.03.2013.

    ova druga slika mi se svidja,,nevolim ove pinki to mi je boja za curice do 10g....

Komentiraj...
Vidi sve komentare